05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rasistul care se distra muşcând şi înjunghiind ţigani a primit 17 ani de închisoare
Rasistul care se distra muşcând şi înjunghiind ţigani a primit 17 ani de închisoare

Gălăţeanul Marian Ivanov (43 de ani), zis „Marian Nebunul”, este rasist şi nu de puţine ori şi-a arătat ura faţă de ţigani. Individul a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru omor, după ce a intrat peste un gălăţean de etnie romă care dormea într-o colibă de pe malul bălţii Cătuşa, i-a dat un topor în cap şi apoi l-a înjunghiat de mai multe ori.
Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 7 octombrie pe Marian Ivanov, un gălăţean extrem de violent, cunoscut pentru rasismul de care dă dovadă, la 17 ani de închisoare. Pe 26 februarie 2016, individul a intrat cu un topor în coliba de pe malul bălţii Cătuşa aparţinând unui bărbat de etnie romă şi l-a lovit în cap fără nicio explicaţie. Victima a murit după câteva zile, dar de amintit este că autorităţile ştiau de comportamentul agresiv al lui Marian Ivanov, dar au decis să nu facă nimic. Individul a fost lăsat în libertate de judecători, deşi fusese acuzat de tentativă la omor deosebit de grav, primind doar o pedeapsă cu suspendare, în 2014, cu toate că înjunghiase un om de 17 ori. Ultima victimă a ucigaşului se numeşte Marian Onilă (53 de ani). Acesta construise o colibă din resturi pe malul bălţii Cătuşa, pe care o folosea din când în când, fiind un pescar înrăit. Bărbatul a fost surprins de Marian Ivanov, cu care se afla în duşmănie.

”A spus că unde prinde un ţigan îl omoară”

De amintit este că prima condamnare pentru tentativă la omor a lui Ivanov are legătură şi cu Onilă, căci victima agresiunii a fost Şerban Vasile, cumnatul acestuia din urmă.
„E rasist şi a spus că unde prinde un ţigan îl omoară. Pe mine m-a tăiat acum doi ani degeaba, că mă urăşte, că e rasist, iar acum a intrat noaptea peste cumnatul meu şi l-a măcelărit. De ce nu l-au închis de prima oară? În plus, ne muşcă, mi-a muşcat fetiţa, m-a muşcat pe mine de ureche, pe mama... Când l-au adus cu poliţia la casa cumnatului meu, râdea şi spunea că are acum o satisfacţie mai mare, nu regretă”, a declarat Vasile Şerban, prima victimă a lui Marian Ivanov.
Marian Ivanov este cunoscut ca o persoană foarte violentă, cu grave tulburări de comportament. A încercat chiar să dea foc blocului în care locuia (în vara lui 2015), dar poliţiştii nu au făcut altceva decât să-l amendeze pentru tulburarea liniştii publice. Marian Ivanov a fost obligat să plătească daune materiale de 3.000 de lei şi daune morale de 20.000 de lei către rudele victimei sale. Hotărârea Tribunalului Galaţi nu este definitivă.


Articole înrudite