24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În rândul copiilor, cifrele privind riscul de a deveni supraponderali sunt tot mai îngrijorătoare, principalele cauze fiind obiceiurile alimentare nesănătoase şi lipsa exerciţiului fizic. În România, circa 40% dintre copii se luptă cu greutatea în exces, numărul lor crescând cu 18% în ultimii zece ani. În rândul elevilor de gimnaziu, 3,6% suferă chiar de obezitate.
“Întâlnim copii supraponderali de la vârste tot mai mici, iar în lipsa unor măsuri de a controla situaţia, generaţia viitoare de adulţi va fi mai puţin sănătoasă şi cu o speranţă de viaţă tot mai redusă. Hrana prea bogată în zaharuri şi grăsimi nocive, activitatea fizică redusă, determină apariţia unor maladii cronice, precum diabetul de tip 2, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale”, precizează dr. pediatru şi consultant nutriţie pediatrică Med Consult&Care, Alina Condoiu.
XXL Mega Discount a lansat, la nivel naţional, campania de educaţie pentru o alimentaţie echilibrată, “Sănătatea are gust bun!”, care a ajuns şi în Galaţi, la Şcoala Generală nr. 29 “Sf. Ana”.
“Din păcate, din cauza ritmului de viaţă tot mai alert, părinţii au mai puţin timp pentru a găti acasă, iar cei mici se îndreaptă, de cele mai multe ori, către produsele preparate rapid, cu multe grăsimi. Copiii trebuie să ştie că este importantă o alimentaţie cât mai variată, aşa cum arată şi Piramida Alimentaţiei Sănătoase”, a declarat Monica Coman, Deputy Marketing Manager.
Elevii şcolii din Galaţi au putut adresa întrebări iar evenimentul s-a finalizat cu un test, însă fără note. Aceştia s-au implicat şi într-un atelier de realizare a sandwich-urilor în care au putut să pună în practică informaţiile aflate în cadrul cursului de nutriţie. Legaţi la ochi, au fost invitaţi să ghicească mai multe tipuri de legume şi fructe, pentru a-şi da seama cât de familiarizaţi sunt cu aceste alimente atât de necesare unei diete corecte. În final, fiecare a primit un şorţ de bucătărie şi o broşură informativă, pentru a pune în practică acasă ceea ce au învăţat la şcoală.


Articole înrudite