15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” organizează, în perioada 1-5 aprilie, activităţi în cadrul proiectului "Şcoala Altfel", un program educaţional ce are drept scop implicarea tuturor elevilor şi a cadrelor didactice în acţiuni menite să le pună în valoare talentele şi capacităţile acestora, în diferite domenii. Până în prezent, nu mai puţin de peste 40 de unităţi de învăţământ din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Bacău, Vrancea şi Vaslui au făcut programări pentru a participa la săptămâna „Şcoala Altfel” la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.
„Educaţia prin ştiinţă este una din principalele noastre preocupări. O lecţie predată în mijlocul naturii, în mijlocul exponatelor, îl atrage mai mult pe un copil, iar acesta va asimila mai uşor informaţiile prezentate. Ne aşteptăm la un număr mare de vizitatori în această perioadă, fapt ce ne bucură pentru că asta înseamnă mai mulţi iubitori de natură", a declarat Emil Strungă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.
La Observatorul Astronomic şi Planetariului vor fi organizate o serie de activităţi deosebit de interesante pentru cei pasionaţi şi nu numai: vizionare de spectacole în Planetariu, vizitarea Observatorului astronomic, observaţii solare în H-alfa şi în lumină vizibilă pe terasa de observaţii astronomice, prezentarea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de primăvară, observaţii astronomice la planeta Jupiter şi cometa Panstarrs, observarea principalelor stele şi obiecte deep-sky vizibile în această perioadă. Trebuie menţionat faptul că activităţile de zi la Observatorul Astronomic se vor desfăşura în intervalul 09.00 – 16.00, iar cele de noapte în intervalul 19.00 – 22.00, de pe 1 până pe 5 aprilie 2013. De asemenea, şi secţia Muzeu participă activ la săptămâna „Şcoala altfel”, prin activităţi interactive, adresate şcolarilor şi elevilor. Astfel pe 1 aprilie, ora 9.00, 55 de elevi (clasele VI-VII) vor lua parte la o activitate educativă dedicată Zilei Internaţionale a Păsărilor. În aceeaşi zi, de la ora 10.00, 20 de copii de grădiniţă vor lua parte la lecţia "Animale sălbatice din România", activitate care este programată şi pe 3 aprilie, ora 12.00, pentru alţi 23 de şcolari. Pe 3 aprilie, ora 09.30, în Sala Rotondă a muzeului, va fi prezentată proiecţia „Iscusiţii arhitecţi din lumea apelor - castorii” pentru 100 de copii de grădiniţă. În timpul proiecţiei, micuţii vor primi explicaţii de la specialiştii instituţiei pentru a asimilia mai bine informaţiile prezentate. O altă activitate educativă va avea loc pe data de 4 aprilie, ora 10.00, intitulată „Amprenta ecologică - Cum putem ocroti natura în oraş?”, iar pe 5 aprilie, ora 13.00, 33 elevi vor participa la activitatea "Natura umană". Secţia Acvariu aduce publicului un program atractiv, cu prezentări despre ecologia peştilor (peşti mari migratori din bazinul danubiano-pontic), vizite în spaţiul tehnologic al Acvariului, reproducerea componentelor şi inter-relaţiilor biotop/ biocenoză într-un acvariu de aquascaping şi, nu în ultimul rând, o prezentare despre rechini (mecanisme adaptative ale celor mai vechi vertebrate actuale de pe Terra). Bineînţeles, Grădina Botanică va fi la dispoziţia grupurilor de şcolari şi elevi cu toate punctele sale de atracţie.


Articole înrudite