05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vineri, la Tecuci a avut loc ce-a de-a X-a ediţie a Târgului de Toamnă. De la evenimentul organizat de către SC Pieţe-Zone Verzi SA Tecuci, în colaborare cu Camera Agricolă a judeţului, nu putea lipsi primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, şi Dima Floricel Maricel, directorul executiv al CAJ Galaţi. Grupul invitaţilor a fost completat cu preşedintele CJ, Eugen Chebac, subprefectul Daniel Tudorache, senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă, o serie de consilieri municipali, dar şi preşedintele PSD Tecuci, Dan Butunoi, secondat de o parte a membrilor partidului. Cei prezenţi au fost invitaţi să spună câteva cuvinte, iar cel care a spart gheaţa a fost Eduard Fincelstain, care a punctat o serie de realizări de la nivelul municipiului Tecuci, în prim plan fiind sectorul „piaţă”, a felicitat agricultorii pentru munca desfăşurată pe parcursul acestui an şi le-a dorit un an mai bun în 2012.
Eugen Chebac, preşedintele C.J Galaţi, a precizat în continuare: „De 10 ani sunt prezent la ziua de bilanţ a agriculturii, iar anul acesta este prima oară când Camera Agricolă este în subordinea Consiliului Judeţului. Zona Tecuciului, cu Matca, Dragăneşti, este cea mai puternică zonă legumicolă, unde se obţin producţii foarte bune, de unde rezultă că se munceşte foarte mult. De aceea le doresc acestor oameni, dar şi celorlalţi care trudesc în agricultură, ca anul 2012 să fie unul mult mai bun, mai ales că este foarte dificil din punct de vedere financiar.”
Comercianţii au aşteptat nerăbdători sfârşitul manifestării pentru ca cei prezenţi, oficialităţi şi simpli cumpărători, să le viziteze tarabele împovărate de produse. Preţurile destul de accesibile au permis multora din cei prezenţi să îşi umple panerele cu produse de toamnă. Alături de tradiţionalii agricultori, la Târgul de Toamnă au mai fost prezenţi şi procesatori, societăţi de panificaţie şi fabrici de conserve. Mierea a fost în topul preferinţelor cumpărătorilor, cei mai multi achiziţionând la preţuri promoţionale borcane cu miere, căpăceală – „bună pentru laringită”, după cum ne spune unul dintre apicultorii-comercianţi, propolis şi alte produse ale stupului. Bulionul a fost de asemenea „la putere”, gospodinele dând buzna la standul cu acest produs, preţul fiind mai mult decât convenabil.
În timp ce la tarabe negocierea era cuvântul de ordine, în parcarea special amenajată pentru acest eveniment tecucenii se ospătau cu must, mici şi pastramă luate direct de pe jar, bere sau vin din renumite crame de la Nicoreşti sau Panciu. Pe lângă grătarele sfârâinde şi butoaiele cu must, la acest târg şi-au făcut simţită prezenţa şi comercianţi cu flori de toamnă - crizanteme, dar şi peşte proaspăt. Tecucenii au roit în jurul scenei special amenajate pentru reprezentaţia artistică ce urma să îneacpă, numai că odată ce au mâncat, cei mai mulţi nu au mai avut răbdarea de a aştepta evoluţia „Nemuritorilor” şi au plecat spre case. Ora nepotrivită la care început spectacolul a adus un număr redus de spectatori. Un alt motiv pentru care s-a înregistrat o prezenţă slabă la eveniment a fost şi aceea că mai toţi tecucenii, iubitori ai muzicii interpretate de „Nemuritorii”, erau la serviciu. Poate în 2012 evenimentul va fi organizat în zi de sărbătoare şi se vor bucura mult mai mulţi tecuceni de spectacol.


Articole înrudite