05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consiliul Judeţului Galaţi are în această vară veşti bune pentru toţi cei care doresc să petreacă câteva ore de relaxare în Pădurea Gârboavele, însă nu dispun de autoturism propriu: a fost modificat programul judeţean de transport rutier public de persoane prin introducerea unui traseu sezonier valabil până la data de 30 septembrie, traseu care va funcţiona doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Noul traseu, asigurat de ACJ Globe Tour, este de fapt o prelungire a traseului Odaia Manolachi – Galaţi, ajungând astfel până în Pădurea Gârboavele. Traseul va avea următoarele staţii: Odaia Manolachi IAS, str. Gârboavele Mala, Primăria Vânători, Magazin Mona, Magazin KENT, Vânători - DN 26, intersecţia cu DC 35 - DN 24 D, intersecţia cu DC 255 B, Grădina Zoologică, Muzeul Satului – Gospodărie Tradiţională, Popas „PIBUNNI", Ferma B5, Ferma B4 (IRICAD), Ferma B3, Intersecţia Sat Costi, Ferma B2, Pietricica, METRO, Autogara Galaţi.
Microbuzele pentru Pădurea Gârboavele vor pleca din Bariera Traian, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 9.00, iar un bilet costă 4 lei.
Pentru Centrul Cultural „Dunărea de Jos” dar şi pentru gălăţeni, introducerea noului traseu pentru Pădurea Gărboavele reprezintă o mare oportunitate având în vedere că dă posibilitatea unui număr important de oameni să viziteze Muzeul Satului – Gospodărie Tradiţională, obiectiv situat în această zonă. Reamintim că Muzeul Satului, reconstituie la scară mică o vatră de sat românesc care cuprinde patru gospodării din zona Cavadineşti, Măstăcani, Corod şi Cahul. Obiectele din aceste case, de la vasele de lut, icoane, covoare, prosoape şi până la sănii şi căruţe, deţin o adevărată valoare patrimonială prin modul de realizare dar şi prin vechimea acestora, având în vedere că cele mai multe sunt din secolul al XIX-lea sau începutul secolului XX. Programul de la Muzeul Satului, pentru publicul vizitator, este următorul: vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul 10.00 – 17.00. Trebuie precizat că gruprurile organizate au acces, în cadrul acestui obiectiv şi în afara programului de vizitare, după ce fac o solicitare scrisă la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.


Articole înrudite