03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe gălăţeanul Bogdan Glăvaşc la un an de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Asta după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul  Galaţi finalizaseră în timp record rechizitoriul împotriva bărbatului, acuzat că a promis „asistenţă” unei persoane ce dorea să obţină finanţare printr-un proiect european, derulat prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Galaţi. Instanţa de judecată dispuse anterior arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a lui Bogdan Glăvaşc, reţinut iniţial pe bază de ordonanţă, pentru trafic de influenţă. Procurorii îl acuză pe Bogdan Glăvaşc că, la data de 28.09.2012, a pretins şi primit de la denunţător suma de 2.000 lei, cu scopul de a-i facilita obţinerea unui proiect de finanţare nerambursabil, prin intermediul unei persoane din cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Galaţi.

Eliberat din închisoare

Bogdan Glăvaşc se lăudase că ar cunoaşte un funcţionar al APDRP Galaţi, prin intermediul căruia pot fi accesate fonduri de până la trei milioane de euro. APDRP Galaţi lucrează anual cu până la 2.000 de beneficiari, iar sumele importante pe care aceştia le încasează determină numeroase controale, pornind de la dosarul de achiziţie şi până la cel de plată. Bogdan Glăvaşc s-a folosit de faptul că denunţătorul nu cunoştea procedura de obţinere a fondurilor europene, ce presupune  câteodată şi 10 verificări ale dosarului la nivel local, dar şi naţional, precum şi deplasări în teren.
Deşi a fost condamnat, Bogdan Glăvaşc a primit şi o veste bună. Judecătorii au dispus eliberarea lui din arest preventiv, ţinând cont că acesta a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendarea executării. Bărbatul a fost obligat să plătească cheltuielile de judecată, dar are posibilitatea să atace hotărârea cu apel, lucru pe care care procurorii l-au făcut deja, în ideea de a cere o pedeapsă mai mare, a cărei executare să nu mai fie suspendată.

Articole înrudite