02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Vreau să căutăm soluţii privind menţinerea saunei, chiar dacă acest lucru necesită investiţii din buzunarele noastre”
„Vreau să căutăm soluţii privind menţinerea saunei, chiar dacă acest lucru necesită investiţii din buzunarele noastre”
Nu ar fi crezut nimeni că închiderea băii comunale poate stârni regrete, în condiţiile în care acest loc insalubru nu a adus decât pierderi pentru bugetul local şi implicit pentru tecuceni. Cu toate acestea, ne-a fost dat să vedem şi să auzim cum un reprezentant al Partidului Verde în Consiliul Local, Mişu Scorţa, regretă profund înhiderea acestei băi publice, chiar dacă în locul acesteie se preconizează a se realiza un nou spaţiu, cu aceeaşi utilitate, însă mai modern şi într-o altă locaţie. La secţiunea „Întrebări, interpelări, petiţii” din cadrul ultimei sedinţe ordinare a Consiliului Local Tecuci, consilierul Mişu Scorţa a ţinut să intervină cu o interpelare ce avea să rămână doar la stadiul de discuţie: „Sauna din incinta băii comunale este un loc foarte frecventat, chiar de câteva persoane ce se află în această sală. Din acest motiv vreau să căutăm soluţii privind menţinerea saunei, chiar dacă acest lucru necesită investiţii din buzunarele noastre. Suntem un grup de cetăţeni care dorim să renovăm această saună cu banii noştri, la nivelul cerut de Sanepid. Am mai făcut acest lucru şi suntem dispuşi să o facem din nou, doar să nu se închidă”.
Primarul tecucean Eduard Finkelstain a rămas insensibil la „sentimentele“ consilierului municipal Mişu Scorţa şi, mai mult de atât, i-a sugerat acestuia să găsească o formulă prin care să închirieze personal spaţiul, ca mai apoi să îl poată renova conform propriei dorinţe.
„Este clar că baia comunală a trebuit să fie închisă din mai multe considerente: clădirea nu este a noastră şi ca atare nu puteam face investiţii într-un spaţiu ce nu ne aparţine, activitatea băii mergea numai pe pierderi şi, mai mult decât atât, spaţiul este unul insalubru şi nu mai îndeplineşte condiţiile necesare obţinerii avizelor sanitare. Iar cel mai important lucru de care trebuie să ţinem seama este acela referitor la adresabilitate: cum aceasta este foarte redusă, înseamnă că obiectivul nu este de utilitate publică”.
„Şi totuşi, dacă am strânge bani şi am renova noi, nu ar putea funcţiona?”, a insistat Mişu Scorţa.
„Singura soluţie ca această baie să supravieţuiască, aşa cum vă doriţi, este să o închiriaţi personal, să o renovaţi, ca mai apoi să o utilizaţi. Sunt sigur că chiria lunară este modică”, a concluzionat Eduard Finkelstain
Vădit dezamăgit, Mişu Scorţa a aprobat sugestia edilului şef al urbei… însă vom vedea dacă ideea va fi şi pusă în practică, în condiţiile în care baia aduce doar pierderi iar consilierul local este om de afaceri.


Articole înrudite