24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Comisia Europeană a dat curs unor cereri de rambursare de 196 de milioane de euro trimise încă din decembrie pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), dar blocate din cauza întreruperii plăţilor pe POS CCE, a declarat marţi Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.
„Am procesat în această săptămână pentru rambursare cereri blocate în valoare de 196 milioane de euro. Aşteptăm şi mai multe cereri de rambursare până la finalul lunii”, a afirmat Shirin Wheeler, precizând că cererile de rambursare au fost depuse în decembrie 2012.
„Acum, odată cu procesarea cererilor de rambursare, fondurile sunt reintroduse în sistem, ceea ce va permite ca noi proiecte să fie finanţate, în folosul cetăţenilor şi beneficiarilor investiţiilor. Cererile de rambursare se referă la mai multe axe prioritare ale POS CCE, în special referitoare la cercetare şi energie, dar şi la susţinerea IMM-urilor”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a lui Johannes Hahn.
CE a anunţat la 8 octombrie deblocarea plăţilor pe POS CCE, care erau întrerupte din iulie 2012, deşi programul a intrat oficial în presuspendare din luna octombrie a anului trecut. Purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Shirin Wheeler, declara încă de atunci că serviciile CE au primit cereri de rambursare în valoare de 196 milioane de euro pe POS CCE.
"Comisia Europenă a ridicat presuspendarea Programului Competitivitate datorită măsurilor complete de corecţie luate de autorităţile române. Cererile de rambursare pot fi din nou procesate şi aceste investiţii valoroase pentru România vor reîncepe", a declarat Johannes Hahn săptămâna trecută, în ziua în care plăţile pe ultimul program operaţional sectorial presuspendat al României au fost reluate.


Articole înrudite