18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comercianţii de flori, în vizorul ANAF
Comercianţii de flori, în vizorul ANAF

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) desfăşoară, în perioada 29 februarie - 8 martie 2024, activităţi de monitorizare şi control a contribuabililor care activează în domeniul comerţului cu plante ornamentale şi flori, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
ANAF menţionează că aceste activităţi vor avea în vedere întreg lanţul de tranzacţionare, de la momentul achiziţiei interne, intracomunitare sau importului, până la momentul vânzării către clientul final, persoană fizică sau juridică.
Potrivit sursei citate, verificările antifraudă se efectuează ca urmare a analizelor de risc şi a activităţilor specifice desfăşurate de inspectorii DGAF pe linia combaterii activităţilor ilicite economice.
De asemenea, se precizează că acţiunile Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală sunt axate pe prevenirea, descoperirea şi combaterea evaziunii fiscale, ca premisă pentru creşterea colectării şi consolidarea unui mediu concurenţial corect, propice funcţionării contribuabililor de bună-credinţă, notează Agerpres.


Articole înrudite