23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Monedă din argint dedicată vânătorilor şi pescarilor lansată de BNR
Monedă din argint dedicată vânătorilor şi pescarilor lansată de BNR

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 12 iunie 2023, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.
Caracteristicile monedei sunt următoarele: Metal - Argint; Valoare nominală - 10 lei; Titlu - 999‰; Formă - rotundă; Diametru - 37 mm; Greutate - 31,103 g; Cant - zimţat; Calitate - proof.
Aversul monedei prezintă sediul din Bucureşti al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”.
Reversul monedei prezintă siluetele unui pescar, a unui vânător şi a unui câine de vânătoare şi inscripţiile „ASOCIATIA GENERALA A VANATORILOR SI PESCARILOR SPORTIVI” şi „100 ANI”.
Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.
Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica: http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx, potrivit BNR.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite