06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Producţia siderurgică din România, în creştere cu 50% în primele 11 luni ale anului
Producţia siderurgică din România, în creştere cu 50% în primele 11 luni ale anului
Producţia siderurgică din România a crescut cu circa 50% în primele 11 luni ale anului 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, datorită politicii investiţionale a reprezentanţilor marilor grupuri siderurgice prezente în România, respectiv Arcelormittal, Mechel, TMK şi Tenaris, potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.
„Apreciez rezultatele economice pozitive ale companiilor, saltul calitativ al producţiei de laminate, însă consider că sunt necesare eforturi suplimentare pentru obţinerea unei viabilităţi depline şi pentru a permite acestor societăţi să facă faţă oricăror incertitudini viitoare de pe piaţă. Consider că programele complexe de dezvoltare, investiţiile tehnologice şi de mediu preconizate vor asigura realizarea de producţii superioare de produse siderurgice de înaltă calitate, consolidarea locurilor de muncă şi bunăstarea vieţii salariaţilor, precum şi ecologizarea zonelor industriale conform criteriilor europene în domeniu”, a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton, care a participat la Bruxelles la atelierul de lucru privind „Raportul de monitorizare a industriei siderurgice din România - restructurare şi competitivitate, provocări la fel de importante”. Evenimentul de la Bruxelles a marcat finalizarea procesului de monitorizare a sectorului siderurgic din România în septembrie 2010.
„Pentru România, încheierea procesului de restructurare a industriei siderurgice în bune condiţii, aşa cum este consemnat în Raportul Comisiei prezentat în data de 16 septembrie 2010, este un element important în procesul de continuare a integrării europene, din punct de vedere politic şi economic”, a precizat ministrul Ariton.
În intervenţia sa, ministrul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri a subliniat importanţa momentului din perspectiva sprijinului pe care România îl acordă procesului de consolidare a politicii industriale europene. Adaptarea programelor de restructurare a siderurgiei româneşti la exigenţele Uniunii Europene şi implementarea acestora au contribuit la modernizarea şi viabilizarea companiilor siderurgice din România.
Prezent la reuniune, vice-preşedintele Comisiei Europene, Comisarul pentru Industrie şi Antreprenoriat, Antonio Tajani, a felicitat România pentru colaborarea deosebită cu direcţiile de specialitate ale Comisiei Europene, Direcţia Generală Întreprinderi şi Industrie, Direcţia Generală Concurenţă şi cu firma de consultanţă desemnată de Comisia Europeană, White Young Green /IDOM şi pentru progresele realizate în sectorul siderurgic, apreciind că siderurgia românească poate fi un exemplu pentru Europa.

Articole înrudite