Pentru desfăşurarea Sărbătorilor de Iarnă în siguranţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a luat o serie de măsuri. Peste 100 de cadre ISU şi SMURD sunt pregătite pentru a executa misiuni în scopul salvării vieţilor omeneşti şi a bunurilor gălăţenilor în perioada sărbătorilor de iarnă.
Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, în preajma sărbătorilor de iarnă, pompierii vă transmit câteva sfaturi care odată urmate nu va mai apărea riscul unor tragedii de sărbători. „Nu lăsaţi ferestrele de la locuinţă sau balcoane deschise atunci când părăsiţi domiciliul deoarece pot pătrunde în interior elemente incandescente de la artificii. La părăsirea încăperilor în care se folosesc aparate electrice, acestea se vor fi obligatoriu scoate de sub tensiune, iar copiii nu vor fi lăsaţi nesupravegheaţi în încăperi cu focul aprins în sobe, cu aragazul sau alte aparate electrice în funcţiune.
În cazul în care doriţi să vă umpleţi casa de lumină, asiguraţi-vă că nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice, că firele sunt în stare bună şi izolate, iar prizele şi triplele prelungitoare sunt în stare perfectă de funcţionare, nu lăsaţi în funcţiune instalaţia şi decoraţiunile electrice atunci când plecaţi de acasă. În acest fel veţi evita un posibil scurtcircuit, cauză frecventă a producerii incendiilor. Atenţie deosebită trebuie îndreptată şi asupra pomului de Crăciun, acesta va avea cu siguranţă un loc de cinste în fiecare locuinţă. Nu folosiţi însă pentru decorarea sa lumânări, artificii, instalaţii de lumini cu improvizaţii sau alte obiecte ce ar putea genera un incendiu. Fie natural sau din plastic, ţineţi pomul de Crăciun cât mai departe de sursele de căldură precum sobe, reşouri etc. Nu lăsaţi în casă copiii nesupravegheaţi, chiar dacă spuneţi că lipsiţi doar un minut. O clipă este suficientă pentru ca o tragedie să se producă. Nu îi lăsaţi nici să se joace cu artificii, petarde sau pocnitori, acestea din urmă fiind foarte periculoase şi în acelaşi timp ilegale.
Managerii unităţilor publice sunt rugaţi să nu organizeze jocuri pirotehnice decât după obţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege şi prin angajarea unor specialişti autorizaţi care să realizeze astfel de activităţi. De asemenea, aceştia trebuie să desemneze cel puţin un angajat care să supravegheze permanent spaţiile unde se desfăşoară activităţi cu pericol de incendiu.
Nu parcaţi autoturismele în locuri aglomerate sau pe străzi şi intrări înguste deoarece, în cazul izbucnirii unui incendiu, pot obstrucţiona intevenţia autospecialelor şi a militarilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, vă sfătuieşte mr. Eugen Chiriţă, de la ISU Galaţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gl. Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi urează tuturor gălăţenilor sărbători fericite, un an nou mai bun fără evenimente nedorite şi multă sănătate!