22 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Dacă numărul gălăţenilor care au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii a scăzut în ultima săptămână de raportare faţă de cea anterioară, alte afecţiuni au înregistrat o creştere semnificativă. Numărul gălăţenilor care au fost diagnosticaţi cu pneumonii a crescut cu 20% faţă de perioada anterioară de raportare. „S-a înregistrat în ultima săptămână de raportare un număr de 2.636 infecţii respiratorii. Numărul este mai mic decât acela înregistrat în săptămâna anterioară de raportare. În continuare, grupa de vârstă cea mai afectată de infecţiile respiratorii este cea 5-14 ani, unde s-au înregistrat 1.019 cazuri. În ceea ce priveşte numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu pneumonii, acesta a crescut cu 20% faţă de săptămâna anterioară de raportare, ajungându-se la 401 cazuri. Dintre acestea, 140 au necesitat internarea. În ceea ce priveşte categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii, ea este tot 5-14 ani, aici înregistrându-se 97 de cazuri de copii bolnavi”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
În ceea ce priveşte numărul cazurilor de gripă confirmate de Institutul Cantacuzino în Galaţi, în această iarnă, el a rămas la opt cazuri, ultimele două înregistrate săptămâna trecută.

Varicela a lăsat clase pustii

O altă afecţiune de natură infecto-contagioasă a fost varicela. În această iarnă, de la sfârşitul lunii decembrie şi până la începutul lui martie, s-au înregistrat foarte multe cazuri de varicelă. „A fost o avalanşă de cazuri de varicelă, sau vărsat de vânt, care a început din decembrie şi s-a extins până acum, la începutul lunii martie. Am avut şi situaţii în care din clase întregi de elevi sau din grupele copiilor de grădiniţă au mai rămas un elev sau doi neinfectat. Ultimele cazuri de acest fel sunt la Corni, unde dintr-o clasă mai vin la şcoală doi elevi. Din păcate, vaccinul împotriva varicelei nu este inclus în lista celor obligatorii. Părinţii, la sfatul medicului, pot să îl facă sau nu copiilor. Din păcate, acest nou tip de varicelă îi afectează şi pe unii dintre cei care au avut boala dar, neavând o imunitate totală, s-au infectat iar”, a mai spus dr. Valentin Boldea.


Articole înrudite