29 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ceata lui Piţigoi, la malul Dunării
Ceata lui Piţigoi, la malul Dunării

Vineri, de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi va începe cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii “Ceata lui Piţigoi”. La această ediţie participă 61 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, copii din diverse judeţe ale ţării, dar şi din Bulgaria şi Republica Moldova. Concurenţii vor interpreta o piesă obligatoriu din repertoriul românesc sau internaţional.

Juriul care va alege cei mai bun interpreţi este compus din: compozitorul Horia Moculescu (preşedinte) şi Rumiana Nacheva (Sylver Yantra Festival – Veliko Tarnovo, Bulgaria), compozitorul Andrei Kerestely şi Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi, instituţia organizatoare a Festivalului. Potrivit directorului Sergiu Dumitrescu, bugetul total al festivalului provine din bugetul CCDJ, aprobat de CJ Galaţi, şi este de aproximativ 20.000 de lei. Aproape jumătate din această sumă reprezintă premiile în bani, care sunt deloc neglijabile. "Trofeul este premiat cu 1.000 de lei, iar pentru fiecare grupă de vârstă este un premiu I, de 800 de lei, premiul al II-lea, de 600 de lei, premiul al III-lea, de 400 de lei şi câte trei menţiuni, a câte 100 de lei", a spus profesorul Petrică Şovăială, preşedintele Festivalului. Conform regulamentului festivalului, fiecare concurent a achitat o taxă de 150 de lei, la care se adaugă şi taxa de 70 de lei pe care a plătit-o la preselecţie. 

"La alte concursuri din ţară vin cam tot atâţia concurenţi ca şi la noi, dar premiile sunt mai mici, taxa de înscriere este la fel, dar noi am considerat să facem aşa pentru că întotdeauna contează juriul. Niciodată nu am avut contestaţii, aducem oameni serioşi în juriul, mai ales că la festivalurile acestea din ţară sunt organizatori care au copii în concurs şi se practică aşa, «eu vin la tine tu la mine», facem o ruletă românească în care toată lumea câştigă, mai ales cei care organizează, pentru că festivalurile acestea s-au transformat într-o afacere, dar noi nu urmărim profit ci să promovăm talente şi adevăr", a spus Sergiu Dumitrescu, directorul CCDJ Galaţi.


Articole înrudite