16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Plan Roşu activat la Galați. Microbuz cu 17 oameni răsturnat de vânt - UPDATE
VIDEO: Plan Roşu activat la Galați. Microbuz cu 17 oameni răsturnat de vânt - UPDATE

UPDATE: "La data de 8 ianuarie 2024, la ora 13:57, Inspectoratul de poliție Județean Galați a fost sesizat prin apel la S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe DN 24 a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un microbuz cu 17 pasageri s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați și a Postului de Poliție Priponești s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 40 de ani, cu dublă cetățenie, rămână și moldovenească, în timp ce conducea un microbuz care efectua o cursă de transport persoane de la București către Chișinău, când a ajuns pe DN 24, între localitățile Gara Berheci și Priponești, din județul Galați, ar fi pierdut controlul direcției de mers pe fondul unui carosabil acoperit cu zăpadă, precum și a vântului puternic, iar autovehiculul ar fi derapat, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Întrucât în microbuz se aflau 17 persoane, a fost activat planul roșu de intervenție, însă până la sosirea echipajelor de intervenție și salvare, toți cei care se aflau în autovehicul s-au autoevacuat.
O singură persoană, o femeie de 55 de ani, care acuza dureri abdominale a fost preluată și transportată la spital.
Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.
Se circulă în prezent dirijat pe un singur sens de circulație, iar după finalizarea cercetării la fața locului, traficul rutier va fi reluat pe ambele sensuri de mers.
Va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă", transmite IPJ Galați.

***

UPDATE: "Victimele au fost preluate cu alt microbuz al firmei transportatoare. Femeia care acuza dureri în piept a fost preluată de un echipaj SAJ", potrivit ISU Galaţi. VIDEO, mai jos! *sursa video: ISU Galaţi

***

Plan Roşu de intervenţie la Berheci. Din cauza vântului extrem de puternic, un microbuz cu 17 persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile. La faţa locului au fost direcţionate echipaje ISU şi de la poliţia rutieră. Din primele informaţii, pasagerii din microbuz sunt în stare bună, o singură persoană acuzând dureri la o mână. Ulterior, autoritățile au anunțat că cele 17 persoane nu au necesitat transport la spital, fiind preluate de un alt microbuz pentru a fi transportate la destinaţie. Menţionăm că în nordul judeţului se circulă în condiţii de iarnă.

Citeşte şi Galaţi: Viscol şi trafic în condiţii de iarnă, în judeţ

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite