23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Rupţi de beţi şi fără permis, prinşi la volan
Galaţi: Rupţi de beţi şi fără permis, prinşi la volan

Şi în ultimele 24 de ore, poliţiştii gălăţeni au depistat alţi trei bărbaţi în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Primul dintre aceştia, un bărbat de 68 de ani, din sat Frunzeasca, comuna Munteni, judeţul Galaţi, a fost depistat de poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci pe raza localităţii Gohor, la data de 1 aprilie 2024, în jurul orei 14:25. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel de-al doilea, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Tecuci, a fost depistat de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Tecuci pe strada 1 Decembrie 1918, din oraşul de domiciliu, în cursul nopţii trecute, în jurul orei 00:26. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Al treilea, în vârstă de 26 de ani, din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, a fost depistat de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi pe raza localităţii de domiciliu, la data de 2 aprilie 2024, în jurul orei 01:30. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Primul şi al doilea dintre aceştia au fost conduşi la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei şi au fost întocmite dosare penale pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În cazul celui de-al treilea a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi a fost luată măsura sancţionării contravenţională cu amendă de 3300 de lei pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 3300 de lei pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului şi cu 2000 de lei pentru lipsa asigurării auto obligatorii RCA. Au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare auto.
"Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive reprezintă infracţiuni grave care pun în pericol nu doar viaţa conducătorului auto, ci şi a celorlalţi participanţi la trafic. Atât consumul de alcool, cât şi consumul de substanţe psihoactive pot afecta abilităţile de conducere, determinând o scădere a reacţiilor, a coordonării şi a capacităţii de luare a deciziilor, crescând semnificativ riscul de producere a unui accident rutier. Poliţiştii avertizează cu fermitate că atât consumul de alcool, cât şi cel de substanţe psihoactive înainte de a conduce sunt inacceptabile şi reprezintă un pericol grav pentru siguranţa rutieră. Este esenţial ca toţi conducătorii auto să respecte întotdeauna legislaţia rutieră şi să evite consumul de alcool sau de substanţe psihoactive înainte de a se urca la volan. Siguranţa rutieră reprezintă o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor de circulaţie şi evitarea consumului de alcool şi de substanţe psihoactive înainte de a conduce sunt esenţiale pentru prevenirea accidentelor şi protejarea vieţilor noastre şi recomandăm tuturor conducătorilor auto să planifice din timp deplasarea pe arterele rutiere în condiţii de siguranţă, să utilizeze serviciile de taxi sau să desemneze un şofer în acest sens", transmite IPJ Galaţi.

Bărbat reţinut de poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

La data de 01.04.2024, in jurul orei 15:00, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, desfăşurând activităţi de prevenire şi monitorizare a traficului rutier pe strada Calea Prutului din municipiul Galaţi, au depistat un bărbat, în vârstă de 33 ani, din aceeaşi localitate, care conducea autoturismul personal, sub influenţa băuturilor alcoolice.
La testarea cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, iar autoturismul condus de acesta nu este înmatriculat, plăcuţele cu numerele de înmatriculare fiind false.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
După probatoriul administrat în cauza penală, poliţiştii au luat măsura reţinerii faţă de bărbat pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 2 aprilie, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.


Articole înrudite