27 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de Presă 28 mai 2024
Comunicat de Presă 28 mai 2024

Comunicat de Presă

Proiect „Construire și Dotare Campus Profesional Integrat Regional pentru Învățământul Dual Galați” Cod Proiect: ID 04

 

In data de 04.04.2024, urmare a depunerii cererii de finanțare pentru proiectul Construire și Dotare Campus Profesional Integrat Regional pentru Învățământul Dual Galați, în cadrul apelului PNRR/2022/C15/MEDU/I6, - Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual, s-a semnat Contractul de finanțare între Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați și Ministerul Educației.  

Consorțiul constituit este format din Primăria municipiului Galați, ca lider de parteneriat, alături de Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” Galați, Thecon SRL,  I.V Future, Șantierul Naval Damen Galați S.A, Grande Dolceria S.R.L., Inspectoratul Școlar Județean Galați și Inspectoratul Școlar Județean Brăila.  

Scopul proiectului îl reprezintă pilotarea rutei complete de învățământ dual în cadrul consorțiului Regional Integrat pentru Învățământul Dual.

Scopul principal al Consorțiului îl constituie asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual, prin dezvoltarea unui parteneriat cu operatorii economici selectați și cu alți parteneri relevanți pentru a adapta educația și formarea profesională la cerințele pieței muncii.

Obiectivul general al proiectului vizează construirea și dotarea unui campus profesional integrat regional pentru învățământul dual din municipiul Galați care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional atât prin creșterea numărului de domenii/calificări/absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional pentru elevii înscriși în învățământul dual. De asemenea se are în vedere crearea premiselor care să permită absolvenților învățământului dual preuniversitar continuarea studiilor în învățământul universitar.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: constituirea unui consorțiu pentru învățământ dual la nivel regional pentru sprijinirea angajatorilor de a deține rolul activ în domeniul pregătirii profesionale a elevilor și studenților; proiectarea și construirea unui campus profesional integrat regional în municipiul Galați, construit cu respectarea standardului NZeb; dotarea și operaționalizarea campusului profesional integrat regional pentru învățământul dual Galați; asigurarea măsurilor de sprijinire a centrului de învățământ dual care să contribuie la creșterea cu cel puțin 60% a numărului de elevi înscriși în ruta duală completă.

Perioada de implementare a proiectului: 04.04.2024 - 30.06.2026.

Valoarea totală a proiectului: 112.106.345,00 lei inclusiv TVA, din care Valoarea totală neeligibilă, inclusiv TVA aferent: 11.337.735,00 lei.

Date de contact: Manager proiect – Cezar Ionuț BICHESCU,  Administrator Public, Primăria Municipiului Galați, str. Domnească, nr. 54, tel. 0236307793, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite