12 IULIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Mulţumesc Facultăţii de Medicină Galaţi, fără de care nu eram în viaţă”
„Mulţumesc Facultăţii de Medicină Galaţi, fără de care nu eram în viaţă”
Au fost primele vorbe pe care le-a spus ieri dimineaţă Loredana Jalbă, femeia de 30 de ani care acum 21 de zile intrase în moarte cerebrală după ce o bucată de tencuială din blocul unde locuia i-a căzut în cap. Loredana a putut ieri să vorbească după ce luni seara a fost detubată de la aparate. „Mulţumesc Facultăţii de Medicină Galaţi, fără de care nu eram în viaţă. Îmi pare rău că nu m-am gândit... M-aş face medic. Muream fără oamenii şi doctorii de acolo, care lucrează şi aici, la spital. Le mulţumesc tuturor că mi-au salvat viaţa. Dr. Bacalbaşa, dr. Grigorică, dar şi doamnelor dr. Călăraşu şi Lupu, care mereu au stat lângă mine. Nu îmi amintesc mare lucru din perioada cât am fost în comă, decât că era negru totul în jur. Cred că am visat fostul loc de muncă, colegii, soţul, mama, dar nu sunt sigură dacă am visat sau chiar aşa a fost. Când m-am trezit îmi auzeam mama şi soţul. Vreau să mă fac bine şi să apoi îi voi da în judecată pe cei din cauza cărora am ajuns la spital. Pe administrator, pe toţi...”, spunea Loredana Jalbă. Lângă Loredana a stat timp de 21 de zile, aproape non-stop, Viorica Mocănaşu, mama tinerei.
„Mi-am pierdut speranţa când era în comă nouă zile, apoi practic am renăscut. Le mulţumesc din suflet tuturor medicilor că mi-au salvat fata. Dr. Bacalbaşa, dr. Grigorică şi mai ales dr. Florenţa Călăraşu, care a fost pentru Loredana ca Maica Domnului. Eu eram mulţumită ca ea să trăiască şi ca legumă, dar aşa... nici nu îmi vine să cred că e bine, ştie ce face şi mă recunoaşte”, spunea Viorica Mocănaşu, mama Loredanei. 

„Nu mai avem bani de medicamente”

Viorica Mocănaşu, mama tinerei, spune însă că acum a apărut altă problemă. „E foarte greu şi acum cu banii. Nu mai avem. Ne costă 200 de lei pe zi tratamentul fetei, apoi urmează recuperarea. Ea de-abia mişcă mâinile. Nu mai avem bani. Ne-a dat mătuşa fetei toţi banii ei, dar acum nu mai avem de unde”, spunea plângând mama Loredanei. Femeia speră că, până când justiţia va face dreptate, cineva îi va ajuta să suporte tratamentul şi restul recuperării.

Medicii spun că a fost un miracol

Medici, asistente, infirmiere, toţi au fost alături de tânără şi chiar dacă doctorilor le e greu să creadă în miracole, asta s-a întâmplat. „E greu, ca medic, să accepţi miracolele, dar acestea există. Şi asta am văzut acum. Loredana şi-a revenit, e conştientă. Pe lângă tot spitalul, secţia de Reanimare, cadrele de aici, două femei practic, i-au salvat fetei viaţa. Doctoriţele Nicoleta Lupu şi Florenţa Călăraşu, care practic nu s-au dezlipit de ea. Şi nu putem uita suportul obţinut în acest caz cu ajutorul Facultăţii de Medicină”, a spus dr. Nicolae Bacalbaşa. Una dintre doctoriţele care a făcut miracolul posibil spune că e realizarea tuturor colegilor care au fost alături, şi emoţional, de femeie. „Am fost alături de pacientă împreună cu ceilalţi colegi ai mei. Se poate spune că şi afectiv am fost pas cu pas lângă ea, deoarece cazul era de asemenea natură că nu putea să nu te înduioşeze”, spunea dr. Nicoleta Lupu, una dintre cele două doctoriţe care au petrecut mai mult timp cu Loredana.
Pentru fată nu s-a terminat încă greul, dar familia speră. Oricum, ei vor da în judecată tot, de la administrator la Primărie. Reamintim că în acest caz Inspectoratul în construcţii a dat o amendă de 7.000 de lei administratorului căminului unde locuia, cămin ce ţine de Liceul Metalurgic. În paralel mai are loc şi o anchetă a poliţiei.

Articole înrudite