21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Plin de şoferi drogaţi, băuţi sau fără permis pe şoselele din Galaţi
Plin de şoferi drogaţi, băuţi sau fără permis pe şoselele din Galaţi

Val de şoferi, la acest sfârşit de săptămână, care s-au urcat la volan drogaţi, băuţi sau cel puţin fără permis!

Astfel, la data de 25 august 2023, în jurul orei 07:00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe strada Portului, din municipiul Galaţi, cu direcţia zona Docuri.

A fost efectuat semnalul regulamentar de oprire către persoana care se afla la volan, iar după ce aceasta s-a conformat, poliţiştii au constatat că la volan se afla un bărbat, de 47 de ani, din comuna Belceşti, judeţul Iaşi, care era incoerent în vorbire şi mirosea a băuturi alcoolice.

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La scurt timp, în jurul orei 07:45, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Bălăşeşti, au depistat în traficul rutier un bărbat, de 54 de ani, din comuna Bălăşeşti, judeţul Galaţi, în timp ce conducea un tractor, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Tot la aceeaşi dată, au fost depistate alte două persoane care s-au urcat la volan, după ce, în prealabil au consumat băuturi alcoolice.

Prima persoană, un bărbat, de 52 de ani, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, în jurul orei 23:18, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, în interiorul localităţii Cudalbi, cu direcţia de deplasare către municipiul Tecuci.

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea de-a doua persoană, un bărbat, de 33 de ani, din satul Fundeanu, comuna Drăguşeni, judeţul Galaţi, a fost depistat de poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251A, în interiorul satului Nicopole.

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători au fost conduşi la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar, în ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Şi în zilele de 26, respectiv 27 august 2023, au fost depistate şase persoane care, după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, au condus autoturisme pe drumurile publice.

Prima persoană, un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Schela, a fost depistat de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Galaţi, în jurul orei 07:40, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 251, în afara localităţii Smârdan. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A doua persoană, un bărbat, de 38 de ani, domiciliat în municipiul Galaţi, a fost depistat de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu, din oraşul de domiciliu, în cursul nopţii de 26/27 august, în jurul orei 00:30, sub influenţa substanţelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).

Cea de-a treia persoană, un bărbat, cu vârsta de 27 de ani, din municipiul Galaţi, Galaţi, a fost depistat de poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Independenţa, în timp ce conducea un autoturism pe strada Crinului, din comuna Independenţa, în data de 27 august 2023, în jurul orei 19:00, sub influenţa substanţelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).

Pe bancheta din dreapta faţă se afla, în calitate de pasager, şi un tânăr, din comuna Independenţa, asupra căruia au fost găsite, în urma controlului corporal, într-o borsetă, 3 pliculeţe ce conţineau o substanţă vegetală şi un pliculeţ cu o substanţă de culoare alb cristalin. De asemenea, în borsetă a fost găsit şi un grinder de tutun, care, împreună cu plicurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Un al patrulea bărbat, cu vârsta de 44 de ani, a fost depistat de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Galaţi, la data de 27 august, în jurul orei 18:55, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, pe raza localităţii Podoleni, din judeţul Galaţi. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 20:45, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Galaţi au depistat un alt bărbat, de 52 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 251, pe raza localităţii Smârdan. La testarea alcoolscop rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bereşti au depistat, în jurul orei 20:50, un alt bărbat, de 26 de ani, din satul Bereşti Meria, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242 A. Valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toţi cei 6 conducători auto au fost conduşi la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive, precum şi a alcoolemiei, iar poliţiştii au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Accidente rutiere în serie

 

La data de 25 august 2023, în jurul orei 08:57, la intersecţia dintre străzile Prelungirea Brăilei şi Frunzei, din municipiul Galaţi, a avut loc un accident rutier, în urma căruia două persoane au fost rănite.

Din verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 76 de ani, din localitatea Costache Negri, judeţul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Brăilei, dinspre strada Oltului, a pătruns în intersecţia cu strada Frunzei şi a intrat în impact cu un alt autoturism, care era condus pe această stradă, dinspre strada Brăilei, de un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Slobozia Conachi.

A rezultat rănirea primului bărbat, dar şi a unei femei, de 34 de ani, care se afla pe bancheta dreapta spate din cel de-al doilea autoturism, care a fost preluată şi transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri şi investigaţii medicale de specialitate.

La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest accident rutier.

La aceeaşi dată, în jurul orei 20:00, pe DN 25, în interiorul localităţii Lieşti, a avut loc un alt accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au stabilit faptul că un bărbat, de 60 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, în interiorul localităţii Lieşti, având direcţia de deplasare către municipiul Galaţi, la km 27 + 500 de metri, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul pe care îl preceda şi a intrat în impact faţă-spate cu acesta şi care era condus de o femeie, de 43 de ani. Cel de-al doilea autoturism era oprit în spatele unei autoutilitare, conduse de un bărbat, de 41 de ani, care acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea arterei rutiere pe marcajul pietonal, marcat şi semnalizat corespunzător. Din impact, autoturismul condus de femeie a fost proiectat în autoutilitară.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto, precum şi avarierea celor 3 autovehicule.

Toate cele 3 persoane deţin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

La data de 26 august 2023, în jurul orei 09:18, pe bulevardul Victoriei, din municipiul Tecuci, în zona intersecţiei cu strada Transilvania, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Din verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Tecuci, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din localitatea Matca, judeţul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei, când a ajuns la intersecţia cu bulevardul Victoriei, ar fi pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric aflat în funcţiune şi a intrat în impact cu un alt autoturism, care circula regulamentar în intersecţie şi era condus de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi.

A rezultat rănirea celui de-al doilea bărbat, care a fost preluat şi transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri şi investigaţii medicale de specialitate.

La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest accident rutier.


Articole înrudite