21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul de Interne: Elevii ar putea fi testaţi antidrog în şcoli
Ministrul de Interne: Elevii ar putea fi testaţi antidrog în şcoli

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, în cazul în care „manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri”.

Ministrul de Interne a făcut aceste declaraţii luni, 28 august, când a prezentat concluziile Corpului de control în cazul accidentului de la 2 Mai, unde un băiat de 19 ani, care conducea drogat, a ucis cu maşina doi tineri.

El a vorbit despre măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, care să fie incluse în „Planul Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024”, plan care există, spunând că a stabilit o întâlnire cu reprezentanţii mai multor ministere, între care Educaţie, Sănătate, Muncă.

Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bulling-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a declarat el.

În acest contest, ministrul de Interne a vorbit despre analizarea posibilităţii „testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.


Articole înrudite