La finele săptămânii trecute, în cadrul Şcolii nr. 7 „Nicolae Bălcescu” a avut loc un cerc pedagogic al consilierilor educativi din zona Tecuci, desfăşurat sub genericul „Şcoala Altfel”. La eveniment au participat reprezentanţi ai mai multor unităţi de învăţământ din Tecuci şi localităţile limitrofe acestuia, alături de inspectorul şcolar zonal Eugenia Olariu.
Elevii unităţilor de învăţământ participante au organizat o expoziţie de amploare în aer liber, în care au prezentat activităţile pe care le-au avut loc în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”.
Cercul pedagogic a avut motto-ul „Hai la şcoală într-o şcoală altfel”, unităţile de învăţământ implicate în programul de combatere a absenteismului şi angrenare a elevilor în activităţi interactive prezentând crâmpeie din activităţile din cadrul acestui proiect, de unde nu au lipsit dansuri le populare româneşti, dansurile tradiţionale rrome, scenete, cântece, dar şi meserii tradiţionale.
Un invitat special al evenimentului a fost prof. univ. dr. Gheorghe Sarău, de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti, cel care a pus bazele învăţământului pentru rromi din România, realizând primul manual de studiu al acestei limbi în şcolile primare, primul curs care s-a predat la facultate şi primul dicţionar. Universitarul a ţinut o prelegere pentru limba rromani şi rromi, luând în discuţie învăţământul în limba rromani, implicarea elevilor de etnie rromă în activităţile şcolare, dar şi latura mai delicată privind absenteismul şcolar şi violenţa. Evenimentul a fost încheiat cu un program artistic susţinut de către Arun Durancea, care a interpretat câteva piese cu specific. Arun Durancea a ţinut să menţioneze: „Nu mi-e ruşine că sunt ţigan şi că am făcut parte din proiectul «A doua şansă», deoarece acest lucru m-a ajutat forte mult şi cu această ocazie îi încurajez pe toţi să nu se sfiască să mergă la şcoală, indiferent de vârstă. Niciodată nu e prea târziu.”