În fiecare an, Ziua Drapelului la Tecuci era sărbătorită cu mare fast, spectacole, momente poetice, intervenţii oratorice şi multă gălăgie, toate sub faldurile tricolore. În acest an, însă, această sărbătoare a românilor a trecut timid, cu activităţi unde numărul participanţilor a fost foarte redus, iar ce este mai important, au lipsit oficialităţile din peisaj. Drapelul României a fost arborat încă din dimineaţa zilei de 26 iunie, fără prea mare tam-tam, iar în cadrul instituţiilor de cultură au avut loc activităţi cu specific. Biblioteca municipală „Ştefan Petică” din Tecuci a organizat tradiţionala expoziţie de carte cu volume dedicate drapelului sau ce au drapelul ca subiect principal şi o activitate deosebit de instructivă nu doar pentru copii, ci chiar şi pentru adulţi, o prezentare a istoricului drapelului prin imagini video proiectate.
„Am hotărât ca în acest an, pe lângă expoziţia de carte, să facem şi o serie de proiecţii cu momente din istoria drapelului, cu scopul de a reaminti publicului elemente esenţiale, reprezentative, ale istoriei. Cei ce iau parte la această activitate au posibilitatea de a cunoaşte taine din istoria drapelului, pe care nu le cunoşteau. Mai mult de atât, cu acest prilej sunt prezentate şi o serie de date tehnice, precum şi o serie de informaţii referitoare la modul cum sunt amplasate culorile şi pe ce drapele le mai regăsim”, ne-a spus Manuela Cepraga, directorul Bibliotecii „Ştefan Petică” Tecuci.
Casa de Cultură Tecuci a organizat la rândul său o activitate cu prilejul acestei mari sărbători naţionale, în care, pe lângă prezentarea audio şi muzica oferită tecucenilor, acestora le-au mai fost împărţite pliante cu informaţii referitoare la marele eveniment al zilei.