04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jumătate dintre europeni cred că stresul legat de muncă este un fenomen frecvent
Jumătate dintre europeni cred că stresul legat de muncă este un fenomen frecvent
Mai mult de jumătate dintre lucrătorii europeni sunt de părere că stresul legat de muncă este un fenomen frecvent, iar patru din zece consideră că stresul nu este gestionat corespunzător la locul lor de muncă, potrivit concluziilor unei anchete comandate de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA).
Aproximativ jumătate dintre lucrătorii europeni (51%) consideră că stresul legat de muncă este un fenomen frecvent la locul lor de muncă, 16% dintre aceştia descriindu-l drept „foarte frecvent”.
Femeile, mai mult decât bărbaţii, percep stresul ca fiind frecvent legat de muncă (54% faţă de 49%), iar lucrătorii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 54 de ani sunt mai înclinaţi spre această apreciere (53%) decât cei cu vârsta peste 55 de ani (44% ).
Percepţia asupra stresului legat de muncă variază şi în funcţie de sectorul de activitate, lucrătorii din domeniul sănătăţii sau al serviciilor de îngrijire fiind cei mai înclinaţi să considere că stresul legat de muncă este frecvent (61% ).
Potrivit directorului EU-OSHA, Christa Sedlatschek, 41% dintre lucrătorii europeni afirmă că stresul legat de muncă nu este gestionat corespunzător la locul lor de muncă, 15% dintre aceştia declarând că fenomenul este gestionat absolut necorespunzătorť.
Christa Sedlatschek subliniază că „riscurile psihosociale pot fi abordate în acelaşi mod logic şi sistematic ca şi alte probleme de sănătate şi securitate” de către toate companiile, indiferent de mărimea lor sau de sectorul în care activează.
EU-OSHA a comandat societăţii Ipsos MORI o anchetă de opinie privind sănătatea şi securitatea în muncă în 31 de ţări europene (în cele 27 de state membre ale UE, precum şi în Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), fiind realizate în total 16.622 interviuri între 23 noiembrie 2012 şi 5 februarie 2013.

Articole înrudite