28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum ar putea arăta oraşele spaţiale ale viitorului
Cum ar putea arăta oraşele spaţiale ale viitorului
În anii 1970, specialiştii unui centru de cercetare din cadrul NASA au realizat o serie de studii ştiinţifice pentru a proiecta evoluţia în viitor a staţiilor spaţiale, în care ar fi putut trăi 10.000 de oameni, studii pe care artiştii centrului au fost rugaţi să le transpună în lucrări care au ajuns adevărate opere de artă.
Imaginile uluitoare au valenţe atât retro, cât şi futuristice, creaţiile artiştilor reflectând un optimism aproape copilăresc, scrie Daily Mail.
Unele proiecte prezintă o zonă sferică rezidenţială care ar putea găzdui 10.000 de oameni, în timp ce altele descriu, atât din interior, cât şi de la exterior, staţii spaţiale cu scopuri definite, precum agricultură sau construcţie. Alte opere ale artiştilor NASA se bazează pe un concept care a fost prezentat în clasicul film ştiinţifico-fantastic "2001: Odiseea Spaţială/ 2001: A Space Oddisey" (1968) al lui Stanley Kubrick. Conceptul consta în folosirea forţei centrifuge induse de rotaţia unei structuri în formă de cerc, pentru obţinerea unui efect gravitaţional.
Staţiile spaţiale moderne au design diferit pentru că scopul lor este mai degrabă de cercetare decât de a oferi o casă pentru generaţii de oameni.
Lucrările au fost realizate de artiştii Rick Guidice şi Don Davis.


Articole înrudite