14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ştiinţa din spatele berii
Ştiinţa din spatele berii

Primii berarii ai lumii provin din Egipt şi din partea sudică a Mesopotamiei (actualul Irak). Ei au inventat această băutură amestecând pâine, cereale germinate şi apă în vase de ceramică, drojdia din pâine fermentând cu zaharurile din cereale şi producând alcool.

Aproape toată lumea obişnuia să bea bere în urmă cu 8.000 de ani deoarece era bogată în carbohidraţi şi proteine. Totodată, era o alternativă sănătoasă pentru apa contaminată, devenind pentru o perioadă de timp cea mai bună sursă de băutură şi mâncare din lumea antică.

Cu toată că la ora actuală există mii de sortimente de bere, există doar două tipuri de bere: ale şi lager, diferenţa fiind generată de drojdia folosită pentru producerea sa.

Berea nu a fost folosită doar pe post de băutură. Grecii obişnuiau să folosească berea pentru a înmuia fildeşul folosit la bijuterii. 


Articole înrudite