03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aproape 100.000 de români de peste 18 ani manifestă probleme cu jocurile de noroc
Aproape 100.000 de români de peste 18 ani manifestă probleme cu jocurile de noroc

În jur de 98.000 de români de peste 18 ani manifestă probleme cu jocurile de noroc, din cei peste 2,4 milioane care au jucat cel puţin o dată în ultimul an, conform studiului „Pariurile şi Jocurile de noroc în România”, realizat de GfK România pentru Asociaţia ROMSLOT şi Romania Bookmakers, prezentat într-o conferinţă de presă.
„În ultimul an, 15% din românii cu vârsta de peste 18 ani au practicat cel puţin o dată un joc de noroc. Potrivit psihologilor, unele persoane pot dezvolta un comportament compulsiv în legături cu jocurile de noroc. 25% dintre bărbaţii români au jucat măcar o dată jocuri de noroc în ultimul an. Femeile care au încercat jocurile de noroc sunt în procent de 7% din totalul femeilor de peste 18 ani. Jucătorii ocazionali, respectiv cei care au declarat că au practicat cel puţin o dată un joc de noroc în ultimul an, se regăsesc într-o mai mare măsură în oraşele mici cu până la 30.000 de locuitori, unde posibilităţile de distracţie de orice tip sunt mai limitate”, se arată în document.
Potrivit acestuia, jucătorii care practică unul dintre jocurile de noroc cu frecvenţă cel puţin săptămânală sunt preponderent bărbaţi tineri, necăsătoriţi, din mediul urban, cu educaţie medie şi cu un venit mediu pe gospodărie de aproximativ 2.500 lei.
„32% dintre jucătorii ce practică jocuri de noroc cu frecvenţă săptămânală au între 18 şi 24 de ani. În general, jucătorii cu frecvenţă săptămânală joacă/pariază pentru distracţie şi pentru a câştiga bani. Întrebaţi care sunt motivele de joc, 87% au declarat că se simt bine atunci când joacă în timp ce 74% au afirmat că şi pentru a câştiga bani. Conform rezultatelor, incidenţa jucătorilor cu probleme în rândul românilor de peste 18 ani este de 0,6%, respectiv 98.000 indivizi”, menţionează sursa citată.
Conform studiului, România se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc, cu 0,6% din populaţia de peste 18 ani ca practicanţi care au depăşit linia divertismentului, în raport cu media europeană care se situează între 0,5 şi 2%.
Studiul „Pariurile şi Jocurile de noroc în România” a fost realizat de GfK România pentru Asociaţia ROMSLOT şi Romania Bookmakers — patronatul organizatorilor de pariuri din România. Culegerea datelor a fost realizată în perioada 25 iulie — 16 august pe un eşantion naţional +18 ani. Rata de eroare este de +/-3%.


Articole înrudite