05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele FPTR: „Vrem să aşezăm România pe harta turismului mondial”
Preşedintele FPTR: „Vrem să aşezăm România pe harta turismului mondial”

România trebuie repusă pe harta turismului mondial, aşa cum era odată, dar pentru aceasta este nevoie de români care cred în sacrificii, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, la Gala Turismului Romanesc, ediţia 2016.
„Este foarte plăcut să fii în slujba ţării. Este nevoie de români care cred în sacrificii, care cred în muncă, care cred că viitorul este de partea lor. Acum vrem să tragem o linie, să vedem tot ce am făcut bine în anul 2016, pentru că ceea ce am făcut rău ştim cu toţii. Dar au fost şi lucruri bune. Noi, patronatele şi patronii suntem cei care nu dormim pentru că dorim să facem faţă provocărilor de pe piaţa internaţională, în special ţărilor concurente. Dorim cu toţi să lucrăm în echipă pentru că turismul nu are culoare politică. Turismul are culoarea tricolorului românesc”, a spus Murad.
Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc a subliniat că toţi actorii implicaţi în dezvoltarea turismului îşi doresc ca România să devină o destinaţie de călătorie pentru cât mai mulţi oameni din întreaga lume.
„Pentru asta este nevoie de un concurs de idei bune. În spatele nostru bate la uşă generaţia viitoare pentru care, noi, patronii din turism, dorim să lăsăm o imagine bună, o investiţie frumoasă, o Românie aşa cum ne dorim cu toţii”, a adăugat Mohammad Murad.
„2016 a fost un an greu care nu s-a terminat încă pentru că la stat, pe ultima sută de metri, eşti ca un cal de bătaie. Atunci trebuie să finalizezi multe lucruri. Anul acesta am vrut să aveţi în Autoritatea Naţională pentru Turism un partener viabil, un partener activ, pe care să îl găsiţi întotdeauna la capătul celălalt al firului, al unui demers de orice fel”, a susţinut preşedintele ANT, Anca Pavel-Nedea.
Aceasta consideră că pentru a face performanţă şi a fi eficient este nevoie de timp, deşi sistemul actual nu a permis mereu acest lucru.
„Am făcut performanţă făcând management în tranşee, făcând hei-rup. Şi acesta este un lucru pe care nu trebuie să-l mai permitem în viitor. Oamenii care îşi sacrifică o viaţă bună în privat şi aleg administraţia centrală, o fac pentru ţară, pentru industrie, o fac din credinţă dincolo de toate, să dea o partea din energia lor. Nu ştiu dacă am făcut asta, dar am făcut tot ce am putut pentru asta”, a precizat Anca Pavel-Nedea.
Preşedintele ANT susţine că munca sa s-a concretizat în realizarea a 50 de parteneriate pentru promovarea României, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, precum şi în caravane care au dat o formă nouă managementului integrat al destinaţiilor.
„Am lucrat cu partenerii din mediul privat să construim un manual, un model pentru implementarea managementului integrat în destinaţii turistice în România. Am făcut foarte multe proiecte de lege în parteneriat cu mediul privat, precum strategia ecoturismului, actualizarea turismului de sănătate, cicloturism. Avem multe proiecte în lucru şi nu vrem să acceptăm această pauză pentru că trebuie să facem multe pentru turism”, a subliniat Anca Pavel-Nedea.


Articole înrudite