29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România, printre cele nouă destinaţii turistice „de vis” în care dolarul este puternic
România, printre cele nouă destinaţii turistice „de vis” în care dolarul este puternic
Agenţia Bloomberg a descoperit recent că dolarul este mai puternic în raport cu 10 din cele 16 monede majore, printre care yenul japonez şi euro. Din acest motiv, americanii pot profita de tranzacţionarea valutară, dacă au pregătirea şi cunoştinţele necesare. Pentru turişti este mult mai uşor însă să profite de puterea dolarului american, făcându-şi vacanţa în locuri cu monede mai slabe. Publicaţia Investing Answers prezintă în ediţia de miercuri nouă locuri unde dolarul asigură o vacanţă de neuitat, printre care şi România.
Deşi are staţiuni ''orbitoare'' la Marea Neagră, castele medievale, biserici, oraşe şi maiestuoşii Munţi Carpaţi, România este una dintre destinaţiile cele mai trecute cu vederea din Europa, potrivit publicaţiei menţionate. Deşi România este membră a Uniunii Europene, nu a adoptat încă moneda euro, folosind în continuare leul românesc. Acest fapt o face una dintre cele mai bune oferte din Europa, în contextul în care dolarul a fost mult mai puternic faţă de leu decât euro. Turiştii pot sta într-o replică a castelului lui Dracula din romanul lui Bram Stoker din 1897, pentru suma de 75 de dolari pe noapte şi profita de oferte mari în Transilvania şi alte zone.
În Argentina, altă destinaţie recomandată, dolarul american a crescut în mod constant faţă de peso argentinian în ultimii cinci ani. Unul dintre motive este inflaţia, despre care unii experţi spun că este de 24%.
În Republica Cehă, care nu a adoptat încă moneda euro, folosind în continuare coroana cehă, dolarul este mult mai puternic faţă de coroană decât euro. La Praga, unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, poţi bea una dintre cele mai bune beri din lume pentru suma de 2 dolari jumătatea de litru şi sta la un hotel de 4 stele cu sub 135 de dolari pe noapte.
Nu a existat niciodată un moment mai bun decât acum pentru americani de a vizita Islanda. Nu numai că turismul a suferit în urma erupţiei vulcanice din 2010, dar cu o criză a datoriilor coroana islandeză s-a depreciat în raport cu dolarul american. Acest lucru înseamnă că turiştii pot merge la spa-ul geotermal Blue Lagoon pentru aproximativ 40 de dolari.
India a fost întotdeauna unul dintre locurile cele mai accesibile din lume pentru turism. La sfârşitul lui 2011, dolarul a atins nivelul cel mai înalt din 5 ani faţă de rupia indiană şi deşi a scăzut puţin de la începutul lui 2012, dolarul rămâne puternic. India are unele dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, dar turiştii pot merge încă la un hotel de patru stele din Mumbai pentru suma de sub 125 de dolari pe noapte şi angaja un şofer care să îi ducă la Taj Mahal şi alte obiective pentru sub 50 de dolari pe zi.
Deşi siguranţa a fost o preocupare în ultimii ani privind Kenya, iar unele grupări teroriste rămase active au determinat Departamentul de Stat al SUA să emită un avertisment de călătorie, din punct de vedere financiar, ţara este o mare valoare. Dolarul a atins cel mai înalt nivel din cinci ani faţă de şilingul kenyan, în octombrie 2011 şi rămâne puternic. Trei zile de safari camping cu masă, taxe de parc şi transport costă 560 de dolari de persoană.
Nicaragua este o destinaţie turistică majoră şi o destinaţie la pensionare. Dolarul a fost pe un trend ascendent constant faţă de cordoba oro, ceea ce face din Nicaragua una dintre destinaţiile cele mai accesibile din America Latină. Se poate cumpăra o casă cu două dormitoare la Tola sau Popoyo lângă plajă, la preţul de sub 160.000 sau o casă de 2.000 de metri pătraţi, cu trei dormitoare, cu vedere la ocean, în San Juan del Sur pentru suma de sub 200.000 dolari. Turiştii pot sta în hoteluri de lux în Nicaragua pentru mai puţin de 200 de dolari pe noapte.
Valoarea dolarului este încă puternică faţă de lira turcească, după maximele de la sfârşitul anului 2011. În Turcia, turiştii pot merge la un hotel spa all-inclusive de cinci stele, în oraşul mediteranean istoric Antalya, pentru suma de sub 115 dolari pe noapte, mâncând fructe de mare pentru suma de sub 10 dolari de persoană.
Dolarul a câştigat în mod constant valoare faţă de moneda dong vietnameză în ultimii cinci ani. Cuplat cu cât de ieftin este deja Vietnamul, această diferenţă valutară face din Vietnam una dintre destinaţiile cele mai accesibile din lume. Pentru suma de aproximativ 20 de dolari, turiştii pot avea la dispoziţie un hotel modern, în principala zonă turistică Saigon.


Articole înrudite