23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Sute de percheziţii acum în România
VIDEO: Sute de percheziţii acum în România

Astăzi, în cadrul unei operaţiuni de amploare, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 40 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, trafic de droguri, pornografie infantilă şi criminalitate informatică.

! În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, vor fi puse în executare peste 230 de mandate de percheziţie domiciliară şi 223 mandate de aducere. Percheziţiile care vor fi efectuate au scopul obţinerii de probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată şi a altor persoane implicate în săvârşirea de infracţiuni asociate criminalităţii organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

"În anul 2024, în care DIICOT marchează 20 de ani de activitate, campania începută acum şase ani sub denumirea generică „Ziua Z”, reiterează angajamentul ferm al instituţiei noastre în prevenirea şi combaterea formelor grave de criminalitate. În acest sens, menţionăm că între 1 ianuarie - 3 aprilie 2024, au fost întocmite 544 de rechizitorii şi au fost încheiate 103 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, fiind trimişi în faţa instanţei 1186 inculpaţi, dintre care 489 în stare de arest preventiv. În cursul acestei zile, în funcţie de evoluţia anchetelor, în fiecare caz în parte, DIICOT şi Poliţia Română vor oferi informaţiile ce pot fi făcute publice", transmit autorităţile. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite