26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vânătoarea de pisici din Noua Zeelandă a fost în sfârşit anulată
Vânătoarea de pisici din Noua Zeelandă a fost în sfârşit anulată

Tinerii din zona Christchurch (Noua Zeelandă) aproape au devenit ucigaşi de animale. Masacrul felinelor a fost evitat.
În ţara în care numeroase pisici domestice s-au sălbăticit şi sunt considerate un flagel pentru fauna sălbatică, o organizaţie a decis să înfiinţeze un concurs de vânătoare pentru micuţele pufoase, deschis copiilor sub 14 ani. O decizie mai mult decât surprinzătoare, în special pentru asociaţiile care luptă pentru drepturile animalelor şi acei locuitori ce nu au ezitat să se pronunţe pentru a opri această iniţiativă. În cele din urmă, organizatorii au anulat evenimentul după proteste. Cu toate acestea, alte multe aspecte ale competiţiei sunt menţinute.
Iniţial, această competiţie urma să aibă loc până la sfârşitul lunii iunie. Obiectivul oferit tinerilor a fost să vâneze şi să omoare pisici pentru a spera la premiu: un cec în valoare de 250 de dolari neozeelandezi, adică aproximativ 141 de euro. Acelaşi câştigător putea spera să câştige şi un al doilea premiu în valoare de 2.601 de euro.

Pisicile fără stăpân, un fenomen în creştere în Noua Zeelandă

New Zealand Society for the Prevention of Cruelty to Animals (Societatea din Noua Zeelandă pentru Prevenirea cruzimii faţă de animale) a declarat că este „atât încântată, cât şi uşurată de faptul că a fost eliminată posibilitatea ca să apară categoria copiilor vânători de pisici”. Pentru asociaţie, nu ideea de a vedea animalele ucise de copii este problema principală. Pericolul este că tinerii şi adulţii „nu sunt capabili să facă diferenţa dintre o pisică sălbatică, o pisică fără stăpân sau o pisică domestică înfricoşată”, a spus un purtător de cuvânt al organizaţiei de protecţie a animalelor.
Cu toate acestea, toate taberele sunt de acord că înmulţirea şi răspândirea necontrolată a pisicilor este o chestiune gravă. Potrivit autorităţilor locale, numărul animalelor care se plimbă pe străzile din Noua Zeelandă este de milioane. Principalele victime ale acestui fenomen sunt păsările Keas, mici papagali care trăiesc doar în Noua Zeelandă, o populaţie redusă cu aproape 80% în ultimii zece ani.
Organismele care au în grija bunăstarea animalelor doresc să încredinţeze misiunea de eradicare demografică a felinelor fără stăpân unor oameni cu experienţă, care folosesc metode umane şi aprobate.


Articole înrudite