26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bogdan Rodeanu (USR) şi George Stângă (PNL) încep războiul politic pentru Primărie şi CJ Galaţi
Bogdan Rodeanu (USR) şi George Stângă (PNL) încep războiul politic pentru Primărie şi CJ Galaţi

Candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi şi cel pentru Primăria municipiului Galaţi ”se ridică” pentru Galaţi, cel puţin aşa au declarat într-o conferinţă de presă comună, organziată de Partidul Naţional Liberal Galaţi împreună cu USR şi PLUS pentru prezentarea candidaţilor unici.

Aşa cum Monitorul de Galaţi a scris în articolul ”Ludovic Orban a anunţat candidatul PNL la Primăria Galaţi: Bogdan Rodeanu, deputat USR”, forţele de dreapta din Galaţi au stabilit să se prezinte în faţa electoratului cu un candidat comun pentru Primăria municipiului Galaţi, în persoana deputatului Bogdan Rodeanu de la USR Galaţi care va fi susţinut şi de PNL. La preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi va candida George Cătălin Stângă, preşedintele PNL Galaţi. ”Astăzi, vom semna protocolul de susţinere a candidaţilor unici pentru Primăria municipiului Galaţi şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi. Împreună am lăsat orgoliile la o parte  am îmţeles că mai presus de orice este interesul gălăţenilor, am făcut acest pas înainte şi am dat dovadă de maturitate politică unind cele mai importante forţe de pe eşichierul politic gălăţean”, a spus George Stângă, preşedintele PNL Galaţi. 

Bogdan Rodeanu şi George Stângă afirmă că nu vor mai candida pentru alte funcţii

Sub deviza ”Ne ridicăm pentru Galaţi”, cei doi candidaţi au declarat război ”caracatiţei pesediste” şi au afirmat că vor renunţa la funcţii. Momentul semnării protocului de susţinere a fost marcat de cei trei lideri politici (George Stângă - PNL, Bogdan Rodeanu - USR şi Bogdan Dumitrescu - PLUS) prin ridicarea mâinilor cu pumnul strâns, într-o imagine specifică revoluţiei proletarilor. ”Nu mai putem sta indiferenţi. Şi nu putem sta indiferenţi faţă de problemele gălăţenilor. Este momentul ca să renunţăm şi renunţăm la funcţii, ne întoarcem aici, vom lucra de la firul ierbii, astfel încât, fără tăgadă, să putem să implementăm ceea ce ne dorim. Ne dorim un Galaţi preocupat şi cu grijă foarte mare pentru copiii Galaţiului, pentru familiile Galaţiului, pentru tinerii Galaţiului, pentru educaţia Galaţiului, pentru sănătatea Galaţiului, pentru o administraţie onestă şi transparentă”, a declarat Bogdan Rodeanu, preşedintele USR Galaţi şi candidatul la Primăria Galaţi. 

La întrebarea jurnaliştilor, dacă vor mai candida la următoarele alegeri (parlamentare) în cazul în care nu vor câştiga alegerile locale sau vor rămâne în consiliile (local sau judeţean) în care probabil vor fi aleşi, cei doi au răspuns: ”Discutând despre mine personal, voi candida doar pentru poziţia de primar al municipiului Galaţi”, a spus Bogdan Rodeanu, declaraţia acestuia fiind urmată de cea a lui George Stângă: ”Voi face acelaşi lucru şi voi candida doar pentru funcţia de preşedinte al CJ Galaţi”. Rămâne de văzut dacă cei doi au înţeles întrebarea şi dacă se vor ţine de cuvânt. 

 

Sediul de campanie PNL - USR PLUS, la fostul Grand Hotel 

Demn de menţionat este şi faptul că în cadrul conferinţei de presă aceştia au declarat că au închiriat fostul sediul vechii primării de pe str. Domnească, nr 38, aici urmând să fie sediul comun de campanie pentru PNL şi USR PLUS, iar alegerea acestei locaţii a fost făcută având în vedere faptul că este o clădire simbol  ”Am ales această clădire pentru că este un simbol istoric pentru acest oraş, o istorie zbuciumată, dar reprezentativă pentru Galaţi”, a spus George Stângă. 

Întradevăr clădirea a fost clasată ca monument istoric încă din 2004. Construită în anii 1911 - 1912, destinaţia iniţială a fost de restaurant şi hotel vestit pentru damele de companie care îl frecventau. În anul 1948, clădirea a fost naţionalizată, iar în 1950 a devenit primul Sediu al Securităţii Galaţi până în 1968  când devine sediul Consiliului Popular al Municipiului Galaţi, al Comitetului Municipal al PCR. După anul 1990 devine sediul Primăriei până în 2017. Clădirea a fost revendicată în 2002 şi a fost restituită fostului proprietar, Pierre Macri, în 2010. Până în 2017, Primăria municipiului Galaţi a plătit chirie care a cresut în mod constant până când a ajuns la suma de aproape 77.000 lei (luna iulie 2017). Valoarea pentru care a fost închiriată de către PNL - USR PLUS este însă confidenţială. 


Articole înrudite