29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Investiţii de milioane de euro la Târgu Bujor, Bereşti şi Scînteieşti
Investiţii de milioane de euro la Târgu Bujor, Bereşti şi Scînteieşti

Nu doar satele au cunoscut o dezvoltare importantă datorită fondurilor guvernamentale pe care comunele le-au primit pentru a le asigura localnicilor un nivel de trai civilizat, pentru a le oferi o infrastructură decentă, acces la utilităţi, şcoli modernizate sau servicii medicale, ci şi oraşele din judeţul Galaţi.Nu doar satele au cunoscut o dezvoltare importantă datorită fondurilor guvernamentale pe care comunele le-au primit pentru a le asigura localnicilor un nivel de trai civilizat, pentru a le oferi o infrastructură decentă, acces la utilităţi, şcoli modernizate sau servicii medicale, ci şi oraşele din judeţul Galaţi.

În oraşul Târgu Bujor, condus de primarul PSD Laurenţiu Viorel Gîdei, Primăria investeşte fonduri importante pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor, dar şi pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a practica sport. Autorităţile au pregătite proiecte în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, finanţate din fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), dar şi prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală). Unele dintre acestea au fost implementate deja, în timp ce altele sunt în implementare. Administraţia locală investeşte peste 13,6 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor locale în oraşul Târgu Bujor (lucrări începute deja) şi alte peste 5,7 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea unor străzi şi drumuri săteşti, ambele investiţii fiind finanţate prin PNDL. Aproape 360.000 de lei (finanţare asigurată prin FEADR) vor fi investite pentru înfiinţarea unui teren sport în satul Moscu, oraş Târgu Bujor. Primarul social-democrat şi echipa sa lucrează, în prezent, la două proiecte extrem de importante pentru comunitate – accesul oamenilor de reţeaua de gaze şi îmbunătăţirea serviciilor recreative şi a spaţiilor publice, prin construirea unui centru de tineret şi amenajarea unui parc în oraş.

Şi în oraşul Bereşti, condus de primarul PSD Octavian Dică, autorităţile investesc sume importante pentru dezvoltare. În prezent, în oraşul Bereşti sunt în derulare trei proiecte de investiţii. Cel mai important dintre acestea vizează infrastructura de apă şi apă uzată, a cărui valoare depăşeşte 7,3 milioane de lei şi care va îmbunătăţi considerabil condiţiile de trai ale oamenilor. Cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), autorităţile moderniează Casa de Cultură a oraşului, proiect care depăşeşte 520.000 de lei. În prezent, sunt în lucru două străzi extrem de importante – strada Crinului şi strada Stadionului, pentru a căror reabilitare autorităţile investesc peste 300.000 de lei. Primăria din oraşul Bereşti este una dintre cele mai active autorităţi locale din judeţul Galaţi în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura rutieră, autorităţile finalizând 12 proiecte.Numeroase investiţii sunt în derulare şi în comuna Scînteieşti, condusă de primarul PSD Gheorghe Bute, unde social-democratul şi echipa sa au reuşit să atragă, din fonduri guvernamentale şi europene, aproximativ 30 de milioane de lei pentru modernizarea comunei. Autorităţile investesc aproape 17 milioane de lei pentru înfiinţarea sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare, pentru modernizarea reţelei de apă - peste 5 milioane de lei, construirea unui nou corp de şcoală în satul Fântânele (peste 5 milioane de lei), dar şi pentru împădurirea mai multor terenuri degradate (aproape 2 milioane de lei), dar nu numai.


Articole înrudite