05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După trei mandate consecutive la conducerea Primăriei din Târgu Bujor, Ştefan Arfire, în vârstă de 73 de ani, a fost învins cu o diferenţă de peste 600 de voturi de contracandidatul de la ApP, democrat-liberalul Laurenţiu Gîdei, economist, în vârstă de 36 de ani. Componenţa Consiliului Local include 7 consilieri ApP, 6 de la USL, 1 de la PRM şi 1 de la PP-DD.
R: Reprezentaţi surpriza alegerilor locale din judeţul nostru, prin câştigarea fotoliului de primar de la cel care îl deţinea de trei mandate.
LG: Nu ştiu dacă a fost neaşteptat. Pentru locuitorii din Târgu Bujor a fost o victorie dorită.
R: Ce fel de campanie electorală a fost la Tg. Bujor?
LG: Susţinătorii pe care i-am avut şi eu am reuşit să susţinem o campanie frumoasă. Am vorbit despre mine şi echipa mea. Acest lucru a contat mult pentru electoratul deranjat de presiunile venite din partea contracandidaţilor.
R: Când aţi luat decizia de a intra în cursa pentru primărie?
LG: Cred că prin 2008, după alegeri, pentru că oraşul avea nevoie de o schimbare a modalităţii de administrare a oraşului, care să fie axată pe interesul cetăţenilor. Le-am spus oamenilor să se uite în jur, să vadă că oraşul este ca în '90. Nu e nimic dezvoltat, e amorţit, într-o stare de hibernare, cu foarte puţine realizări.
R: În ce măsură este responsabil fostul primar de acestă stare de fapt?
LG: Îmi permiteţi să nu vorbesc nimic despre fostul primar? Este o viaţă de om petrecută în administraţie. Îi doresc multă sănătate şi chiar să vină alături de comunitate.
R: Îi veţi oferi o funcţie în administraţia locală?
LG: Nu ştiu dacă îşi doreşte o funcţie în primărie, dar îl invit să fie alături de comunitate. Sunt convins că experienţa acumulată într-o viaţă în administraţie este utilă comunităţii.
R: Ce promisiuni aţi făcut electoratului şi cu ce obiective începeţi mandatul?
LG: Le-am promis respect şi dreptate, pentru că asta îşi doreau în primul rând, după multele ameninţări, pe care le-au găsit jignitoare. Obiectivele sunt mai multe, mi le-am stabilit în discuţiile cu târgbujorenii. Ne aşteaptă o muncă asiduă pentru a împlini aşteptările cetăţenilor.
R: Cum vedeţi soluţia investiţiilor realizate prin atragerea fondurilor europene?
LG: Reprezintă o soluţie pe care noi avem nevoie să o fructificăm, faţă de care sunt extrem de deschis, asta dacă şi cifrele din bugetul local ne vor permite să susţinem partea de cofinanţare necesară pentru a atrage fonduri europene.
R: Credeţi că acest punct de vedere va fi susţinut la nivelul judeţului?
LG: Am convingerea că politica judeţului este politica cetăţenilor, a locuitorilor. De asemenea, am convingerea că la nivelul Consiliului Judeţului există deschidere faţă de o politica de atragere a fondurilor europene.
R: Vor fi continuate proiectele iniţiate de fostul primar?
LG: Bineînţeles. Toate proiectele serioase începute de fostul primar Arfire le voi continua: blocurile ANL, alimentarea cu apă potabilă, reţeaua de canalizare, reabilitarea drumurilor.
R: Târgu Bujor are vinuri premiate, de foarte bună calitate. Vor fi promovate, se vor regăsi în magazine?
LG: Staţiunea de cercetări viticole este un punct de foarte mare interes pe agenda mea. Voi susţine staţiunea de cercetare. Consider că este principalul motor economic, principalul agent economic generator de locuri de muncă. Este, deci, printre priorităţile mele. Nu am avut, deocamdată, o întâlnire cu specialiştii de acolo, însă mă interesează dezvoltarea staţiunii de cercetare, care are specialişti de marcă. Din păcate, însă, în ultimii ani au dispărut din supermarket-uri vinurile de Dealul Bujorului. Acestea ar putea fi comercializate la noi în ţară, precum şi la export.
R: Viţa de vie este doar una dintre culturile existente.
LG: În ultimii ani au apărut foarte multe grădini şi chiar câteva livezi. Sunt deschis pentru sprijinirea dezvoltării acestora şi a oamenilor cu iniţiativă. Din păcate, au scăzut enorm efectivele de animale. În copilărie erau 4 cirezi de vite, acum mai există doar una, care are efective mici. Situaţia este o consecinţă a îmbătrânirii cetăţenilor localităţii, a căror forţă de muncă a scăzut odată cu înaintarea în vârstă.
R: Cum vedeţi administrarea oraşului Târgu Bujor?
LG: Politica pe care o voi duce în administrarea localităţii va fi de transparenţă totală. Mă voi consulta cu cetăţenii în privinţa stabilirii priorităţilor, iar deciziile importante, cu impact puternic, vor fi conforme punctelor de vedere ale comunităţii. Este firesc acest fapt, pentru că am câştigat fotoliul de primar pentru că ei şi-au dorit acest lucru, mi-au fost alături. De aceea le mulţumesc tuturor pentru susţinere: familiei, prietenilor, colegilor de partid, cetăţenilor care m-au votat crezând în mine, dar şi celor care nu m-au votat.


Articole înrudite