05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Listele PNL Galaţi cu candidaţii pentru consiliul judeţean şi local, asezonate cu PMP şi ALDE
Listele PNL Galaţi cu candidaţii pentru consiliul judeţean şi local, asezonate cu PMP şi ALDE

Mai sunt doar câteva zile până la data de 30 aprilie a.c., termenul la care partidele politice trebuie să depună listele cu candidaturile la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.
Deşi campania preelectorală e începută, fapt vizibil pe toate străzile, în toate localităţile, căci panourile şi banerele electorale au împânzit judeţul, listele cu candidaţi sunt încă în negocieri şi tratative şi nu sunt încă publice.
Singurul partid care a scăpat public lista candidaţilor la Consiliul Local Galaţi este PSD. Următorul partid în ierarhia politică autohtonă este PNL Galaţi. În afară de candidaţii la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria municipiului Galaţi, George Stângă şi Onuţ Atanasiu, anunţaţi din timp, în rest nu prea se ştiu candidaţii. O fi mai greu de stabilit, mai ales că PNL Galaţi a primit în rândurile sale o parte din organizaţia PMP Galaţi rămasă după ce o altă parte plecase către PSD. Şi nu doar atât, căci, de curând, a fost absorbit şi ALDE printr-un protocol încheiat la nivel naţional.
Întrebat dacă listele cu candidaţii la Consiliul Judeţean şi cel local sunt gata, preşedintele PNL Galaţi ne-a declarat că sunt finalizate, dar va putea să ni le furnizeze după ce vor fi aprobate vineri, 26 aprilie, în Biroul Politic Judeţean, respectiv local, iar la întrebarea: dacă listele vor cuprinde şi candidaţi proveniţi din PMP şi ALDE, acesta a răspuns cu un ”da” hotărât.
Cristina Constandache, cea care s-a aflat în fruntea grupului PMP penelizat, nu a răspuns apelului nostru telefonic. Însă Cristian Dima, preşedintele ALDE Galaţi, a răspuns.
”Protocolul de fuziune semnat de domnul preşedinte Nicolae Ciucă şi votat în unanimitate în BPN, fără amendamente, la care am participat şi eu şi George Stânga, prevede inclusiv cum se calculează (conform algoritmului trecut în anexa protocului) locurile eligibile. Aşa cum îl cunosc eu pe domnul preşedinte George Stângă, este un om de cuvânt şi dacă nu a avut niciun amendament de propus în BPN înseamnă ca îl va respecta întocmai”, ne-a declarat Cristian Dima.
Poate aşa, cu o parte din PMP şi cu ALDE, PNL Galaţi va reuşi ca, spre deosebire de alegerile din 2020, să prezinte liste complete, căci la scrutinul precedent, listele PNL pentru Consiliul Local Galaţi nu au avut numărul maxim de candidaţi.


Articole înrudite