Vocile politicienilor locali continuă să se pronunţe contra asumării guvernului pe Codului Muncii. Dacă la finele săptămânii anterioare liderulul liberalilor Victor Paul Dobre avertiza guvernul chiar cu depunerea unei moţiuni din partea USL, dacă îşi va asuma răspunderea pe Codul Muncii, în această săptămână poziţia liberalului a fost susţinută şi de alte voci ale opoziţiei.
Deputatul PSD Florin Pâslaru a precizat că social-democraţii se opun procedurii de asumare a noului Cod al Muncii de către Guvern: ”PSD este împotriva asumării răspunderii de către Guvern a Codului Muncii şi nu înţelegem de ce guvernul Boc, ghidat de preşedintele Traian Băsescu, este atât de încăpăţânat. Am ajuns la concluzia că încercăm să fim antiromâni, şi aici mă refer la guvernul Boc, şi încercăm să propunem nişte soluţii care nu au fost cerute de nimeni. Din 2003 nimeni nu şi-a manifestat dorinţa de a se schimba acest cod, în afară de actuala guvernare”.
Pâslaru a subliniat faptul că prin noul Cod al Muncii se poate prelungi programul de lucru al angajaţilor peste opt ore, dar şi mai gravă este măsura limitării dreptului la grevă al salariaţilor. Deputatul PSD a declarat: ”Vrem să aducem tot felul de modificări care nu sunt în interesul românilor, al cetăţeanului, de a fi implicat în muncă activă. Am ajuns să fim ţara experiment în Europa şi nu înţelegem de ce. Din punct de vedere politic este încă un motiv pentru ca acest guvern să pice şi să vină în loc acei oameni care sunt susţinuţi de mai mult de jumătate din populaţia ţării, şi anume USL”. Pâslaru a mai punctat faptul că o lege de asemenea anvergură socială ar trebui să fie adoptată în urma dezbaterii parlamentare, şi nu prin asumare guvernamentală.
O altă voce din rândul opoziţiei care s-a făcut auzită este cea a ţărănistului Constantin Telegan, care a criticat la rândul său extrem de vehement modificările impuse societăţii româneşti de noul Cod al Muncii. Telegan a declarat: “Codul Muncii readuce în epoca modernă sclavagismul, sclavagismul modern. Va mări săptămâna de lucru de la 5 la 6 zile, dar salariul minim va rămâne la aceeaşi valoare. Va depinde de fiecare agent economic dacă îşi va chema sau nu angajaţii sâmbăta la serviciu. Nu e obligatoriu să se mai facă contracte de muncă pe perioade nedeterminate. Anteriorul Cod sprijinea angajatul. Din acest moment angajatorul are puteri depline”.