20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PP-DD-iştii tecuceni vor să-l demită pe primarul Daniel Þuchel
PP-DD-iştii tecuceni vor să-l demită pe primarul Daniel Þuchel
Apele din administraţia locală tecuceană sunt departe de a se linişti. Deşi au trecut mai bine de două luni de la scandalul izbucnit între consilierii locali ai PP-DD şi primarul liberal Daniel Þuchel, reprezentanţii celor două tabere nu au îngropat, nici până la această dată, securea războiului.
PP-DD Tecuci a declanşat, luni, strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum în vederea demiterii lui Daniel Þuchel, primarul municipiului Tecuci, decizia fiind luată duminică, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Municipal al partidului.
„Am luat această măsură la presiunea populaţiei, sătulă de minciuni, abuzuri, de lipsa de transparenţă a cheltuirii banului public. Eu cred că şi PDL se va solidariza cu noi, la fel şi Pazvante. Este surprinzător că tocmai simpatizanţii USL vor să semneze, pentru că sunt dezamăgiţi de atitudinea şi activitatea noii conduceri a Primăriei. Se simt trădaţi. Un consilier al USL are datorie de 500 de milioane la Primărie şi nu îi cere nimeni socoteală, în timp ce pe altul, care are 100 de lei, îl execută. Le-au cerut bani asociaţiilor de locatari, să dea un procent la partid. Este strigător la cer. (...) Din două şedinţe ale Consiliului Local am fost exclus. Nu mi-au dat voie să particip. Decizia a fost adoptată în mod ilegal”, ne-a declarat Samir Oancă.
PP-DD-istul a precizat că, pentru organizarea referendumului, formaţiunea politică trebuie să strângă semnături din partea a cel puţin 25% dintre cetăţenii cu drept de vot ai municipiului Tecuci.
„Am mers şi am vorbit şi cu prefectul Galaţiului, pe această temă. Chiar dacă este sprijinit de către USL, fiind susţinut de PSD, cred că îşi va face datoria şi va respecta legea. Cred că vom depăşi cu brio acest procent, de 25%, dacă ţinem cont de starea de spirit din oraş. Am fost sunat şi de parlamentari. Cert este că se discută şi la nivel de Bucureşti despre aceste probleme, în anumite structuri ale Parlamentului”, a afirmat preşedintele PP-DD Tecuci.
„Este o idioţenie pe care nu vreau să o comentez”
Primarul municipiului Tecuci, Daniel Þuchel, ne-a declarat că nu este îngrijorat de acţiunea PP-DD-iştilor, pe care a catalogat-o drept „o idioţenie”. Liberalul a precizat, printre rânduri, că nu crede în reuşita membrilor Partidului Poporului-Dan Diaconescu, pe care îi acuză că sunt datornici către bugetul local.
„Este o idioţenie pe care nu vreau să o comentez prea mult. Nu au mai strâns şi luna trecută semnături? Eu văd actul administrativ altfel. Tecuciul are foarte mari probleme întrucât administraţia PDL a împărţit în două categorii cetăţenii: şmecherii şi fraierii. Şmecherii sunt cei care nu plătesc taxe şi impozite. Lumea mi-a dat votul şi mandatul pentru a colecta taxe şi impozite de la toţi cetăţenii. Câţi dintre primari au fost demişi prin referendum? Să fim serioşi”.


Articole înrudite