15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PSD sprijină dezvoltarea tuturor comunităţilor, indiferent de culoarea politică a primarilor
PSD sprijină dezvoltarea tuturor comunităţilor, indiferent de culoarea politică a primarilor

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale şi sprijinirea producătorilor agricoli. PSD a eliminat practicile abuzive şi profund discriminatorii prin care comunelor li se alocau fonduri în funcţie de culoarea politică a primarilor şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România.PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităţilor locale şi sprijinirea producătorilor agricoli. PSD a eliminat practicile abuzive şi profund discriminatorii prin care comunelor li se alocau fonduri în funcţie de culoarea politică a primarilor şi sprijină toate localităţile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetăţenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor şi oraşelor din România.

Matca este una dintre comunele ai căror cetăţeni beneficiază de sprijin consistent din partea Guvernului. Programul de susţinere a tomatelor româneşti a adus în comuna Matca peste 15.000.000 de euro, iar producătorii vor continua să încaseze bani pentru susţinerea activităţii. Guvernul a oferit suport administraţiei publice locale pentru a investi în educaţie şi în viitorul copiilor. Comunei Matca i-au fost alocaţi aproape 2,5 milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru reconstruirea şi dotarea unei grădiniţe cu program prelungit.

Nici comuna Negrileşti nu face excepţie! Datorită fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), comuna Negrileşti are în derulare proiecte importante de investiţii pentru modernizarea drumurilor şi pentru construirea unui pod peste pârâul Blăneasa, din satul Slobozia Blăneasa. Pentru punerea în practică a celor două proiecte, comuna Negrileşti a obţinut peste 7 milioane de lei. Şi în trecut Negrileşti a beneficiat de fonduri în valoare de aproximativ 10 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor, prin PNDL.

Şi în comuna Schela, autorităţile au derulat investiţii cu fonduri guvernamentale. Prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) a fost alocată suma de 529.994 de lei pentru construirea căminul cultural din satul Negrea, care a fost finalizat şi pus la dispoziţia comunităţii. De asemenea, în comuna Schela va fi construită şi o sală de sport, investiţie de peste 4 milioane de lei, prin Compania Naţională de Investiţii.

De investiţii guvernamentale beneficiază şi Braniştea. Comuna este unul dintre beneficiarii proiectului de anvergură al Guvernului pentru refacerea sistemului de irigaţii. Investiţia, aflată în derulare, face parte programul ”Modernizarea PLOTULUI DE IRIGAŢII SPP 55 din amenajarea de irigaţii Câmpia Covurlui, etapa a 2-a, a cărei valoare este de 4.406.231 de lei. Fondurile sunt asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Şi la Ghidigeni sunt în derulare mai multe proiecte de dezvoltare cu fonduri guvernamentale, prin PNDL. Peste 6 milioane de lei au fost alocate pentru îmbunătăţirea reţelei de drumuri, aproape 4 milioane de lei pentru construirea unui dispensar şi a unei grădiniţe, peste 2 milioane de lei pentru realizarea de poduri, podeţe şi punţi pietonale şi peste 400.000 de lei pentru dotarea unei grădiniţe.


Articole înrudite