28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica, liderul social-democraţilor gălăţeni, apreciază remanierea Guvernului ca fiind rezultatul unor lupte interne în PDL. Nica a declarat: „Aşa cum, din păcate, am prevăzut, nu există o dorinţă reală nici de reformare, nici de schimbare a Guvernului şi aducere a unui guvern care să aibă credibilitate faţă de opinia publică, în condiţiile în care această remaniere care a lăsat un gust amar, ea este rezultatul, aşa cum am văzut cu toţii, a unei lupte interne, a unor reglări de conturi în interiorul PDL, şi fără nicio legătură nici cu nevoia de a avea un guvern care să facă mai bine pentru ţară, nici cu nevoia de a rezolva multiplele neajunsuri care au fost în această perioadă semnalate şi au dus economia României la un nivel atât de scăzut şi au afectat viaţa şi nivelul de trai a milioane de români”.
Deputatul gălăţean ar fi dorit să vadă demisia întregului guvern, inclusiv a premierului, comentând că o asemenea mişcare ar fi fost o dovadă de onoare a Cabinetului Boc 4. Varianta remanierii, în opinia social-democratului, prelungeşte lipsa de credibilitate în guvernul României. Nica a declarat: „Atât timp cât a rămas prim-ministru Emil Boc, este clar că această lipsă de credibilitate rămâne. Şi faptul că 89% dintre români spun că Guvernul nu conduce ţara şi că România nu se îndreaptă către o direcţie bună, ci într-o direcţie greşită, toate aceste lucruri rămân”.
Social-democratul dezaprobă menţinerea în funcţiune a ministrului Sănătăţii, după scandalul bebeluşilor arşi în spitalul Giuleşti, şi a continuat criticile inclusiv pentru noul cabinet Boc, rupt total de realităţile societăţii româneşti. Nica a precizat: „În continuare avem un guvern Boc 5-6, care, din punctul meu de vedere, nu va face decât să accentueze lipsa de dorinţă şi de putere, de a lua deciziile care trebuie în acest moment. Nu este, dacă vreţi, nici mai de specialişti, nici mai puternic. Reglările de conturi din PDL au dus la această soluţie, dar nu are legătură cu România reală”.


Articole înrudite