29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Renate Weber (ALDE), la Galaţi: Vrem să reprezentăm o ţară de oameni demni şi cinstiţi, pentru că asta e România noastră
Renate Weber (ALDE), la Galaţi: Vrem să reprezentăm o ţară de oameni demni şi cinstiţi, pentru că asta e România noastră

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, s-a aflat la finalul săptămânii trecute în judeţul Galaţi, unde a avut mai multe întâlniri cu membrii şi simpatizanţii ALDE. Renate Weber le-a spus participanţilor la întâlnirile din Galaţi şi Tecuci că, atunci când se întâlnesc cu cetăţenii, este important să le explice reprezentanţii ALDE care vor fi aleşi în Parlamentul European se vor bate pentru interesele României şi ale lor. De asemenea, eurodeputatul ALDE le-a mai spus celor prezenţi că este nevoie ca la Bruxelles să fie câtmai multe voci care să militeze pentru binele românilor.
"Vrem ca în mandatul viitorului Parlament European să reuşim să impunem respectul Uniunii Europene faţă de România. Unul din sloganurile noastre este «în Europa cu demnitate». Noi demnitate avem, ei trebuie să ne arate respect. M-am întrebat de multe ori de unde au plecat aceste critici împotriva României. Multe dintre ele din dealul Cotrocenilor. Dacă de la Bucureşti tu transmiţi mesaje de acest gen, care sunt preluate şi de unii eurodeputaţi încă prezenţi în Parlamentul European, dar şi de unii care vor să acceadă, cum vrem să se uite străinii la noi? Atunci e foarte important să le spuneţi tuturor celor cu care veţi interacţiona, românilor, de ce e bine şi trebuie, pentru interesul României, să voteze lista ALDE, să mergem acolo mai multe voci care să se facă în mod real auzite. Momentan suntem doar două voci: a dnei Nicolai şi a mea. În permanenţă nu am făcut decât să spunem adevărul despre România", a spus Renate Weber.
Europarlamentarul ALDE a subliniat că reprezentanţii PNL în Parlamentul European nu i-au pus la punct niciodată pe cei care critică România "pentru că le place poziţia umilă în faţă altora". "Vrem să reprezentăm o ţară de oameni demni şi cinstiţi, pentru că asta e România noastră", a precizat Renate Weber.


Articole înrudite