18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul gălăţean Andrei Postică "s-a lepădat" de USR
Senatorul gălăţean Andrei Postică "s-a lepădat" de USR

Senatorul gălăţean Andrei Postică, ales pe listele USR, şi-a dat demisia din partid astăzi, marți, 19 septembrie 2023!

De altfel, era de aşteptat acest pas după ce, în ianuarie 2023, şi-a dat demisia şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a USR.

La nivel local, demisia a venit după ce Andrei Postică a avut numeroase neînţelegeri cu membrii biroului judeţean al USR Galaţi, neînţelegeri care s-au extins şi la nivel central atât timp cât fostul preşedinte al USR Galaţi şi-a dat demisia din partid.

Senatorul a plecat aruncând cu noroi, mai mult sau mai puţin voalat, în colegii care nu i-au cântat în strună.

"Mă aflu în trenul care a părăsit gara <Noul USR>... nu-s primul şi probabil nici ultimul. Toate-n lume sunt trecătoare, oameni vin şi trec mereu. Aşa se rezumă viaţa noastră a tuturor. Politica nu poate face notă discordantă. Vă anunţ, cu mare tristeţe, că momentul pe care nu mi l-am dorit a sosit. Acum câteva minute mi-am înaintat demisia din USR şi voi activa ca senator neafiliat în Parlamentul României. După 7 ani despărţirea era inevitabilă. Ce îmi doresc eu să fac nu se regăseşte în agenda actualei conduceri, conducere care a avut de-a lungul timpului sprijinul meu, încrederea mea, votul meu. Suntem în garnituri de tren diferite de ceva timp, iar astăzi macazul ne-a trimis spre alte direcţii. Sper ca demisia mea să fie una cu folos pentru ambele părţi. Rămân senator neafiliat, îmi voi duce la capăt mandatul în folosul cetăţenilor şi al României şi voi face tot ce ţine de mine pentru a respecta Constituţia României şi statul român. Mulţumesc colegilor de bun simţ, educaţi şi inteligenţi care mi-au fost aproape, mi-au fost sprijin. O adevărată oază într-un deşert de ipocrizie. Fără ei ar fi fost infinit mai greu. Mulţumesc USR pentru tot ce mi-ai oferit şi învăţat în toţi aceşti ani. O lecţie de viaţă care m-a maturizat deplin şi care mi-a arătat cu adevărat faţa politicii din România. Când Dumnezeu închide o uşă... deschide undeva o fereastră. Rămas bun USR... !", a scris senatorul Andrei Postică pe pagina sa de Facebook.

În prezent, preşedintele organizaţiei judeţene a USR Galaţi este George Ştefanache.


Articole înrudite