George Stângă, senator PNL şi preşedintele al organizaţiei judeţene peneliste, şi-a făcut bilanţul primei sesiuni parlamentare. Prin intermediul unui comunicat de presă, George Stângă, anunţă gălăţenii ca a fost unul din cei mai activi parlamentari aleşi. ”Activitatea după primele luni de mandat conţine 15 propuneri legislative, din care două se află în dezbatere la comisiile parlamentare, iar una a fost trimisă spre dezbatere la Camera Deputaţilor, 37 de întrebări şi interpelări, 18 declaraţii politice, precum şi o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD – ALDE”, se arată în comunicat.
„Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine pe parcursul primelor luni ale mandatului de parlamentar. În această perioadă, susţinerea gălăţenilor m-a făcut să înţeleg că nu sunt singur în acest drum pe care l-am ales, dar şi că am o uriaşă responsabilitate faţă de toţi gălăţenii care mi-au acordat încrederea lor. Am avut alături de mine un partid puternic, cu oameni muncitori şi dornici să contribuie la dezvoltarea României şi la bunăstarea cetăţenilor. Ca senator de Galaţi, am susţinut tot timpul cauza gălăţenilor. Astfel, m-am luptat constant pentru ca problemele cetăţenilor pe care îi reprezint să fie aduse în faţa instituţiilor abilitate, iar ulterior să fie soluţionate. În continuare îmi voi respecta angajamentele pe care mi le-am asumat în faţa gălăţenilor şi voi reprezenta vocea acestora în Parlamentul României. Prioritatea mea în acest mandat de senator sunt gălăţenii”, spune preşedintele PNL Galaţi, după primele luni de mandat ca senator.
Printre propunerile legislative iniţiate de senatorul PNL George Stânga se numără propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, pentru eliminarea veniturilor din pensii din categoria veniturilor supuse impozitării şi includerea acestor venituri în categoria veniturilor neimpozabile, dar şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, prin care se urmăreşte diminuarea poverii fiscale pe piaţa muncii prin promovarea măsurii de reducere a cotei de contribuţie de asigurări sociale datorată de angajator şi angajat, reducerea cotei de impozitare a venitului, reducerea cotei de impozitare a profitului, transferul plăţii asigurării de şomaj în totalitate către angajat şi reducerea cotei de contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii. În privinţa celor peste 30 de întrebări şi interpelări, acestea au vizat problemele cu care se confruntă judeţul Galaţi. Prin intermediul acestor întrebări, au fost aduse în atenţia autorităţilor centrale mai multe probleme ale judeţului, care mai apoi au fost soluţionate. Printre subiectele avute în vedere în cadrul întrebărilor şi interpelărilor s-au numărat: problemele mediului de afaceri din România, susţinerea agricultorilor afectaţi de viscolul din aprilie, situaţia alunecărilor de teren din satul Izvoarele (Galaţi), inadvertenţele din sistemul de servicii publice comunitare organizate în subordinea autorităţilor publice locale, dezvoltarea reţelei de apă-canal în comunele din Galaţi, combaterea epidemiei de rujeolă şi criza vaccinurilor, situaţia societăţii Electrocentrale S.A. Galaţi şi a sistemului de termoficare din municipiul Galaţi, măsurătorile prin teledetecţie realizate de APIA, furnizarea inechitabilă a alocaţiei de plasament pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie al Statului.