30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Calea cea mai simplă să obţii permis de muncă în străinătate
Calea cea mai simplă să obţii permis de muncă în străinătate
Iniţial, modalitatea de angajare ca „au pair” era frecvenţa în cazul studenţilor care se duceau la studii în străinătate şi care, pentru a-şi perfecţiona limba şi pentru a cunoaşte mai bine cultura ţării respective, intrau într-un astfel de program. Acum, firmele de intermediere nu mai caută în mod special studenţi, orice persoană cu vârsta între 18 şi maximum 30 de ani având posibilitatea să intre într-un program „au pair”. Pe lângă „work and travel”, programele „au pair” pot deveni, de asemenea, o sursă de venit pentru tinerii care vor să muncească în străinătate. Mai concret, programele „au pair” constau în plasarea de îngrijitoare pentru copii direct în familiile acestora, persoana astfel angajată urmând să locuiască la familia respectivă şi să participe la toate activităţile cotidiene. În general, familia gazdă oferă cazarea şi mesele gratuit şi uneori pune la dispoziţia angajatului şi o maşină cu care acesta duce copiii la şcoală sau în oraş. Unele familii cu dare de mână plătesc şi cursuri pentru învăţarea limbii de către persoana angajată şi asigurarea medicală.
Programul pentru cei care muncesc în regim „au pair” diferă, în funcţie de necesităţile familiei respective, de la 25 de ore la peste 30 de ore pe săptămână, iar remuneraţia este, de asemenea, diferită. Câştigurile săptămânale pornesc de la 80 de euro şi pot ajunge şi la 200 de euro (sau de lire sterline, în cazul Marii Britanii). Angajatul are două zile libere pe săptămână şi poate merge împreună cu familia la care munceşte în vacanţă sau în diferite excursii.
Cele mai multe oferte pentru programe „au pair” disponibile în prezent pe site-urile de recrutare sunt pentru Marea Britanie, Olanda, Spania sau Statele Unite. Contractele sunt pe perioadă determinată, în general pe şase luni sau un an, dar pot fi prelungite dacă familia la care lucrezi îşi doreşte acest lucru.
Pentru a intra într-un program „au pair”, firmele de recrutare cer taxe pentru procesarea dosarului, la care se adaugă costul biletului de avion.


Articole înrudite