20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tinerii care au dorit până acum să-şi deschisă propria afacere şi nu au avut curaj din cauza crizei economice, acum au ocazia pentru că vor fi sprijiniţi de microincubatorul de afaceri Bankers Hubb, lansat vineri de Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud-Est (PTIR - SE). Acesta se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani ce au idei de afaceri, dar şi instituţiilor, organizaţiilor sau oamenilor de afaceri dispuşi să investească îmtr-un nou concept de business.
„Avem 20 de staţii de lucru pentri tineri, din care patru sunt oferite gratuit, în cadrul programului StartUp România. Venim cu o ofertă foarte avantajoasă pentru tineri: le oferim spaţiu de lucru, fişet cu cheie, consultanţă, servicii de mentorat, de contabilitate, toate incluse într-un pachet ieftin, mult mai bun decât dacă ar închiria o garsonieră şi ar începe o afacere în mod tradiţional”, a explicat Radu Oprea, preşedintele PTIR - SE.
Astfel, cei care aplică pentru programul StartUp, trebuie să completeze un formular disponibil pe adresa www.bankershubb.ro şi au timp până în data de 15 octombrie. Aici îşi lasă datele de contact, îşi prezintă ideea de afacere care, după această dată, este evaluată de întreprinzători cu experienţă. Astfel, vor fi desemnaţi cei patru tineri care vor fi incluşi în microincubator gratis. Apoi va urma o perioadă de preincubare, una de incubare şi, în final, cea de post incubare. Cei care trebuie să plătească pentru a beneficia de aceste servicii vor scoate din buzunar în jur de 300 de lei lunar pentru acest pachet, comparativ cu suma de aproximativ 1000 de lei, care ar însuma costul tuturor utilităţilor necesare pentru a pune pe picioare o afacere.
Daniel Prună are 27 de ani şi este unul dintre tinerii care au accesat acest microincubator şi au pus bazele, împreună cu alţi doi colegi, unei firme numite Faceweb. „În luna august am pornit la drum. Suntem o firmă de web design si advertising, una dintre puţinele din România care colaborează cu Google. Ideea ne-a venit atunci când eram la o masă, în oraş. Eu mai am experienţă pe domeniul vânzărilor, aşa că sunt administrator. Mă ocup de relaţiile cu clienţii - stabilesc la telefon detaliile, apoi mă întâlnesc cu ei şi încerc să îi conving. Până acum avem deja clienţi. Cu ajutorul acestui incubator de afaceri am reuşit să ajugem aici. Am beneficiat de un sediu social, îndrumări şi de tot ceea ce am avut nevoie, deoarece încă suntem tineri. Altfel, ne-ar fi fost greu, ar fi trebuit să stăm în apartamentul meu şi ne-ar fi costat foarte mult toate celelalte cheltuieli”, ne spune tânărul. Acesta a mai adăugat că cei care vor să pună pe picioare propria afacere, trebuie să aibă curaj şi să iasă la rampă, iar în acest fel, 80 la sută din muncă e deja făcută. Restul vine de la sine.


Articole înrudite