Mii de ţigarete de contrabandă introduse în ţară cu trenul Recomandat

Joi, 02 Mai 2019 15:29
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit 6.960 de ţigarete, ascunse în şasiul vagonului unui tren, ce urma să intre în România din Republica Moldova.

"La sfărşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoţitori ai unui vagon din trenul accelerat, care circula pe relaţia Chişinău - Iaşi - Bucureşti, cetăţenii români B.I. şi S.V., în vârstă de 48 şi respectiv 45 de ani. La controlul de frontieră efectuat asupra vagonului, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în şasiul primului vagon, cu acces prin podeaua din cuşeta de serviciu, mai multe pachete cu ţigări de contrabandă. În urma efectuării controlului amănunţit şi inventarierii bunurilor descoperite a rezultat cantitatea totală de 6.960 de ţigarete (348 de pachete), de provenienţă Republica Moldova", se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (S.T.P.F.) Galaţi.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 4.139 de lei, în vederea confiscării, şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu