Brăila: Dosare penale în serie pentru braconaj piscicol Recomandat

Joi, 02 Mai 2019 15:28
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit cinci dosare penale pentru infracţiuni de braconaj piscicol şi au reţinut în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de peste 11.600 de lei şi 158,8 kg de peşte.

"La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat şapte persoane, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, pe fluviul Dunărea, în perioadă de prohibiţie. Astfel, în zona km. 199 al fluviului Dunărea au fost depistaţi brăilenii, M.V. şi S.I., în vârstă de 42 şi respetiv 25 de ani, care deţineau într-o barcă din lemn, cu motor ataşat, un dispozitiv de pescuit electric, un minciog, două plase din aţă, un prostovol şi cantitatea de 26,8 kg de peşte, speciile plătică şi crap. În aceeaşi zonă a fost depistat şi B.M., în vârstă de 51 de ani, care desfăşura activităţi de pescuit comercial neautorizat folosind o unealtă de pescuit tip năpatcă. O altă persoană a fost observată, într-o barcă din tablă, cu motor ataşat, acostată pe malul drept al fluviului, în care poliţiştii de frontieră au descoperit o plasă de nailon în şase fire şi cantitatea de 125 kg de peşte, specia plătică. Pe braţul Măcin al fluviului Dunărea, colegii noştri l-au depistat pe T.D., în vârstă de 54 de ani, care desfăşura activităţi de pescuit comercial neautorizat folosind două unelte de pescuit tip năpatcă, cu care a capturat şapte kg de peşte, speciile plătică şi caras. În zona km. 167 al fluviului Dunărea au fost depistaţi brăilenii, B.M. şi I. M. în vârstă de 43 şi respetiv 51 de ani, care foloseau o barcă din tablă şi o plasă de pescuit tip nailon în două fire, pentru a desfăşura activităţi de pescuit comercial neautorizat", se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi (S.T.P.F.) Galaţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi braconaj piscicol electric, în primul caz. Ambarcaţiunile, motoarele ataşate şi uneltele de pescuit, în valoare totală de 11.630 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unei unităţi de profil pentru comercializare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu