19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tratamente naturiste împotriva depresiei
Tratamente naturiste împotriva depresiei
Vitaminele sunt adeseori neglijate în tratamentul diverselor afecţiuni. Preferăm să încercăm medicamente cu efecte secundare neplăcute, decât să ajutăm organismul să revină la starea de echilibru iniţială. Chiar şi depresia, boala secolului nostru, poate fi prevenită şi ameliorată prin alimentaţie şi suplimente de vitamine şi minerale. Iată câteva leacuri naturale împotriva depresiei:
Vitamina B3 (Niacina)
Bill Wilson – fondatorul organizaţiei Alcoolicii Anonimi - este cel mai cunoscut promotor al niacinei în tratamentul depresiei şi al alcoolismului. Bill a suferit mare parte din viaţa sa de depresie majoră până când psihiatrii Humphrey Osmond şi Abram Hoffer l-au convins să participe la un studiu care folosea vitamina B3 ca leac pentru depresie. Foarte mulţumit de rezultate, Bill a încercat să introducă tratamentul cu niacină şi în cadrul AA, dar ideea a fost respinsă cu vehemenţă. Bill Wilson a publicat numeroase articole şi o carte (“Pass it on”) în care detaliază experienţa sa cu depresia şi tratamentul minune: niacina.
Dacă suferi de depresie, discută cu medicul tău o schemă de tratament alternativă cu niacină. În funcţie de severitatea afecţiunii şi de caracteristicile personale, ţi se va prescrie o anumită doză zilnică de niacină în combinaţie cu alte vitamine (în principal tot vitamine B). În general, medicii recomandă 25-100 mg de 3 ori pe zi, după mesele principale. Niacina determina adeseori o înroşire a pielii, de obicei în primele 10 minute de la administrare.
În mod natural, niacina se găseşte în migdale şi seminţe, carne roşie slabă, carne de peşte, organe de animale (rinichi şi ficat), carne de porc, produse lactate, fasole, orez, legume cu frunzele verzi, morcovi şi ţelină.
Acidul Folic şi vitamina B12
Studiile au arătat că majoritatea persoanelor depresive au o deficienţă de acid folic şi vitamina B12. Mai mult, majoritatea pacienţilor cu deficienţă de acid folic nu răspund la tratamentul clasic cu antidepresive.
Vitamina C
Deficienţa de vitamina C conduce adeseori la depresie. Oboseala cronică, imposibilitatea de a executa sarcini de rutină pot fi rezultatul unei deficienţe de vitamina C. Mai mult, singurul efect secundar este că vei ţine departe gripa şi răceala sezoniere.
Minerale
Manganul este necesar pentru asimilarea corectă a vitaminelor B şi a viteminei C. Având în vedere că joacă un rol important în formarea aminoacizilor, deficitul de mangan poate provoca stări de depresie prin scăderea nivelului de serotonină şi noradrenalină. Deficienţa de magneziu poate conduce la depresie, confuzie, agitaţie şi halucinaţii. Deficienţa de calciu afectează sistemul nervos central, cauzând nervozitate, iritabilitate şi chiar şi sentimente de teamă. Lipsa zincului în organism conduce la apatie, letargie şi anorexie. Seleniul afectează neurotransmiţătorii, aşa că o deficienţă poate avea efect imediat asupra stării de sănătate. O dietă bogată în seleniu – sau un supliment zilnic de 100 miligrame de seleniu – va diminua stările de depresie, nelinişte şi oboseală.
O dietă echilibrată şi sport
Îţi recomandăm să îţi faci analizele pentru a stabili care sunt deficienţele de vitamine şi minerale. Medicul tău te poate ajuta să stabileşti corect dozele necesare. Organismul nostru are capacitatea de a lupta singur împotriva afecţiunilor. Cu toate acestea, datorită stilului nostru de viaţă şi alimentaţiei defectuoase, organismul este privat de elementele care îl ajută să funcţioneze normal. Noi am stricat, noi trebuie să îl ajutăm să îşi revină dacă dorim să ne bucurăm cu adevărat de fiecare clipă a vieţii noastre. Este recomandată combinarea dietei echilibrate în vitamine şi minerale împreună cu activităţile fizice zilnice. Există nenumărate studii care au demonstrat că depresia uşoară poate fi tratată prin intermediul sportului. Dacă nu ai timp, încearcă măcar să te plimbi în aer liber 15-30 de minute pe zi.


Articole înrudite