06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
1. Zahărul este cel mai periculos aliment pentru siluetă
Greşit! Zahărul, ca multe alte alimente, conţine o cantitate mare de carbohidraţi, ceea ce înseamnă că dacă îl consumăm în cantităţi foarte mari, fără să facem şi ceva mişcare, ne vom îngrăşa. Totuşi, specialiştii susţin că, în cantităţi moderate, ne sporeşte rezerva de energie şi nu afectează în mod obligatoriu silueta. În plus, statisticile arată că persoanele care au o apetenţă pentru dulciuri nu consumă multe grăsimi, acestea din urmă fiind, de fapt, mai periculoase decât zahărul.

2. Zahărul ne îmbolnăveşte de diabet
Conform Asociaţiei Americane de Diabet, consumul de zahăr nu duce la diabet. "Diabetul apare ca rezultat al unui cumul de condiţii ce ţin de stilul de viaţă şi factorul genetic. Însă persoanele supraponderale sunt, întradevăr, mai expuse riscului de diabet de tip II", spun oamenii de ştiinţă americani.

3. Zahărul ne "mănâncă" dinţii
Unul dintre cele mai vechi mituri despre zahăr este că provoacă apariţia cariilor dentare. Toate alimentele din categoria carbohidraţilor încep să fie digerate în cavitatea bucală, prin urmare aici sunt sunt transformate în zaharuri. Organismul uman nu poate distinge între mai multe tipuri de zaharuri, în funcţie de provenienţă (dulciuri, paste făinoase etc.), astfel încât putem spune că o ciocolată are aceleaşi efecte asupra danturii precum o porţie de spaghete. Ceea ce face diferenţa este durata de expunere a dinţilor la alimente acide (grăsimi, fructe, alcool, zahăr etc.). Spălaţi-vă pe dinţi după fiecare masă!


Articole înrudite