Pentru cine doreşte să evite somnolenţa după ce mănâncă (mai ales prânzul), se recomandă să nu consume prea multe alimente bogate în glucide. Zaharurile sunt fără îndoială esenţiale î ...
Ceaiurile fierbinţi, mierea şi gargara cu sare se numără printre cele cinci sfaturi practice care vă ajută să învingeţi răcelile şi gripele din sezonul rece, afirmă autorii unui studiu. Da ...
Experţii apreciază ca nesănătoasă atitudinea femeilor faţă de produsele cosmetice, indicând că pentru reprezentantele sexului frumos din zilele noastre machiajul a devenit un mijloc de autoap ...
Maimuţele suferind de maladia Parkinson au făcut progrese notabile, după implantarea de celule suşă umane în creierele lor, au explicat, miercuri, cercetătorii japonezi de la Universitatea din ...
Medicamentele prescrise în mod curent pentru dormit se asociază cu un risc de deces de aproape patru ori mai mare decât la persoanele care nu iau astfel de medicamente, arată un studiu american pu ...
Un studiu realizat în Marea Britanie confirmă valabilitatea proverbului românesc „banii nu aduc fericirea”. Conform acestui studiu, oamenii ambiţioşi, aplecaţi spre carieră sau afaceri, câ ...
Mulţi copii de vârstă şcolară ar putea fi diagnosticaţi în mod eronat cu sindromul ADHD (deficit de atenţie / tulburare hiperkinetică), comportamentul lor explicându-se, în realitate, prin ...
Virusul herpes simplex (HSV) nu blochează apărarea organismului, ci, din contră, activează răspunsul imunitar, potrivit unui studiu internaţional condus de Consiliul Superior de Cercetări Ştii ...
O echipă de cercetători americani din Oregon arată că îngheţata poate provoca o puternică dependenţă, ca şi drogurile. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia, după ce au efectuat IRM-u ...
România se află pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, arată un studiu lansat de Organizaţia Salvaţi Copiii.Potrivit preşedintelu ...
Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor mediului la Bruxelles, o directivă care interzice adăugarea de îndulcitori în sucurile de fructe, în ...
Iaurtul este un aliment sănătos, ce poate fi consumat ca atare sau poate fi utilizat la prepararea sosurilor ori a dressingurilor pentru salate. Şi atunci de ce să nu-l utilizăm şi într-o cură ...
Numărul cazurilor de campilobacterioză, infecţie cauzată de un tip de bacterie care se întâlneşte în special în carnea crudă de pui şi care poate cauza diaree şi febră la om, este în cre ...
Consiliul Superior al Sănătăţii (CSS) din Belgia nu recomandă înotul pentru bebeluşii cu vârsta sub 12 luni, din cauza riscurilor pentru sănătatea acestora, relevă un raport prezentat de co ...
Unele obiecte vechi pot fi radioactive, de exemplu ceasurile cu luminiscenţă, „cafetierele cu radiu” sau cremele de faţă din anii 1920, relatează maxisciences.com.
Obiecte folosite zilnic, a ...
Consumul zilnic de carne de vită, porc sau miel creşte clar riscul de mortalitate, îndeosebi în cazul în care carnea este procesată, arată un studiu american menţionat de AFP. Acest risc scade ...