28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cafea vs. ceai
Cafea vs. ceai
Indigestie
Experţii au descoperit că boabele de cafea prăjite conţin o substanţă ce inhibă producerea acizilor din stomac, ajutând la vindecarea indigestiei.
Inimă
Un studiu olandez a relevant faptul că două ceşti de cafea pe zi scad cu 20% riscul bolilor de inimă.
Diabet
Studiile efectuate de UCLA au demonstrat că un consum regulat de cafea reduce şansele de a face diabet de tipul II cu 56 de procente.
Cancer de piele
Potrivit unui studiu, cafeaua ne protejează împotriva cancerului de piele, absorbind razele nocive şi ajutând la procesul de regenerare a celulelor.
Cancer
Extractul de ceai este un bun antioxidant şi conţine cea mai mare concentraţie de polifenoli ce neutralizează radicalii liberi, răspunzători pentru îmbolnăvirea celulelor de cancer.
Insulină
Potrivit unui studiu din anul 2002, consumul de ceai negru sau verde îmbunătăţeşte producerea de insulină în organismul nostru.
Cură de slăbire
Consumul zilnic de ceai verde nu ajută doar la pierderea în greutate, ci şi la reducerea tensiunii arteriale şi a colesterolului “rău”.
Gingivită
Potrivit unor studii recente efectuate în Japonia, două ceşti de ceai verde consumate în fiecare zi previn gingivita, dar şi căderea dinţilor.
Celuliă
Se pare că renumita cafea este un remediu bun împotriva celui mai mare duşman al oricărei femei, celulita. Aplicat pe zonele afectate, zaţul de cafea îmbunătăţeşte microcirculaţia şi reduce aspectul de coajă de portocală.
Piele
Se ştie despre ceai (mai ales despre cel verde) că este un puternic antioxidant şi are efect anti-inflamator. De aceea, el este un component des întâlnit în cremele antirid şi în serumurile ce ne protejează împotriva razelor ultraviolete.
Cearcăne
Compresele cu ceai reduc cearcănele.
Depresie
Studiile au demonstrat că trei ceşti de cafea pe zi reduc riscul de depresie cu 15% în cazul femeilor.
Stres
O ceaşcă de cafea le ajută pe femei să devină mai eficiente atunci când se confruntă cu o situaţie stresantă. Aceeaşi ceaşcă de cafea nu are efect asupra bărbaţilor în ceea ce priveşte stresul.
Alzheimer
Consumul de cafea la vârsta maturităţii reduce riscul de Alzheimer sau demenţă ce apare odată cu înaintarea în vârstă.
Parkinson
Studiile au arătat că riscul de incidenţă a bolii Parkinson scade datorită cafeinei conţinută de cafea. Ceaiul este extrem de benefic pentru creier. Extractul de ceai verde protejează neuronii şi ajută la producerea dopaminei, ce poate preveni boala Parkinson.
Atac cerebral
Studiile efectuate pe animale au demonstrat faptul că taninul din extractul de ceai verde reduce degradarea creierului produsă în urma atacului cerebral.


Articole înrudite