03 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ceai verde
Este un bun detoxifiant şi diuretic, dar stimulează şi arderea grăsimilor, ajutând la controlul nivelului de colesterol din organism. Se recomandă consumul a trei până la şase căni de ceai verde pe zi, cu o oră înainte de fiecare masă. Se poate adăuga miere naturală şi lămâie.
Păpădie
Ceaiul din frunze uscate sau rădăcină uscată de păpădie este un excelent detoxifiant hepatic, fiind recomandat şi în curele de slăbire, deoarece reglează tranzitul intestinal şi combate obezitatea. Se consumă 3 căni de ceai/zi.
Gălbenele
Ceaiul de gălbenele este un bun detoxifiant hepatic şi tonic digestiv. Se consumă 3 căni pe zi, cu cel puţin 30 de minute înainte de masă.
Urzică
Ceaiul de urzică stimulează eliminarea toxinelor din sânge şi rinichi, fiind un bun diuretic. Este recomandat şi pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind pofta de dulciuri.
Muşeţel
Ceaiul de muşeţel este un bun detoxifiant pentru sistemul digestiv şi ficat, are proprietăţi antimicrobiene şi este recomandat ca adjuvant în tratamentul gastritelor, enteritelor şi colitelor.
Armurariu
Ceaiul de armurariu este antioxidant şi un puternic detoxifiant şi regenerator hepatic.
Ceai de lămâie
Ceaiul de lămâie conţine multă vitamina C, accelerează metabolismul şi scade pofta de mâncare. Se prepară uşor, prin fierberea câtorva felii de lămâie în apă şi lăsarea la infuzat timp de 5 minute.
Lemn dulce
Ceaiul de lemn dulce se foloseşte pentru detoxifierea ficatului şi creşterea imunităţii. Lemnul dulce stimulează producţia de interferon, unul dinrew cei mai puternici agenţi antivirali ai organismului.
Ceai din plante combinate
Puteţi realiza un ceai combinat din trei plante care au un efect protector la nivel digestiv şi depurativ: scoarţă de ulm, nalbă mare şi rădăcină de revent. Scoarţa de ulm este utilă în tulburări digestive, precum: ulcer, gastrită, enterite, colite, diaree, intoxicaţii alimentare. Rădăcina de nalbă mare ajută la eliminarea materiilor reziduale din intestine. Rădăcina de revent ameliorează balonările şi constipaţia, prin stimularea mişcărilor intestinale, şi ajută la detoxifierea colonului.
Ceai detoxifiant
Se prepară o infuzie din următorul amestec de plante: mentă - pentru îmbunătăţirea digestiei, trifoi roşu - detoxifiant pentru sânge, ceai verde şi păpădie.
Ceai depurativ
Următorul amestec de plante este indicat pentru detoxifierea sângelui şi rinichilor: flori de soc- stimulează transpiraţia şi diureza (efect detoxifiant), cicoare - ajută funcţia biliară, păpădie - ajută digestia şi detoxifică ficatul, trei-fraţi-pătaţi - puternic depurativ. O cură cu acest ceai se recomandă şi persoanelor care suferă de obezitate. Se beau 3 căni/zi.


Articole înrudite